Ο Λάμπης, ένα λυκάκι μεγαλώνει στην Πίνδο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Λάμπης, ένα λυκάκι μεγαλώνει στην Πίνδο

Λίλα Πατρόκλου

13.90€ -32% 9.45€

Κάποτε, σ` ένα ψηλό βουνό της οροσειράς της Πίνδου, ζούσε με την αγέλη του ένας μικρός λύκος που το έλεγαν Λάμπη. Είχε το όνομα του παππού και του προπάππου του, μάτια λαμπερά και έξυπνα και τρίχωμα ασημένιο...

Με ξεναγό τον Λάμπη, οι μικροί αναγνώστες γνωρίζουν την ομορφιά της Πίνδου, και μαθαίνουν για τους κινδύνους που απειλούν την άγρια ζωή, αλλά και για τη σημασία της προστασίας των βιότοπων.

Το πέμπτο βιβλίο της σειράς Βιβλία για τη φύση που  κυκλοφορεί σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (www.arcturos.gr) και τα έσοδα της έκδοσης υποστηρίζουν τις δράσεις του για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι εκδόσεις μας στηρίζουν το έργο αυτής της μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, που υλοποιεί δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βραβεία:

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2016

Κατερίνα Χαδουλού

Κατερίνα Χαδουλού (Εικονογράφος)

Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη της Ιταλίας. Σπούδασε Zωγραφική με δάσκαλο τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη στο ΣΤ΄ Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα το 2006. Από το 2003 έως και το 2008 παρακολούθησε μαθήματα στο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου της ΑΣΚΤ με καθηγήτρια τη Λεώνη Βιδάλη. Από το 2007 έως το 2009 εκπόνησε καλλιτεχνικό έργο στο ίδιο εργαστήριο με υποτροφία του ΙΚΥ. Από το 2007 εργάζεται συστηματικά ως εικονογράφος. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους έχοντας εικονογραφήσει πάνω από εβδομήντα τίτλους. Τον Απρίλιο του 2014 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης "ena" των kaplanongalleries. Έχει συμμετάσχει σε workshops και ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε φουάρ της Ελλάδας (Art Athina 2014, 2015 και 2017, Art Thessaloniki 2016 και 2017) όσο και του εξωτερικού (SWAB Barcelona 2015, Art Madrid 2016, Art International Zurich 2016). Έχει βραβευτεί για το εικαστικό της έργο και τις εικονογραφήσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Λίλα Πατρόκλου

Λίλα Πατρόκλου (Συγγραφέας)

Η Λίλα Πατρόκλου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει δημιουργήσει και συντονίζει τέσσερις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης, καθώς και μια Εφηβική και μια Ενηλίκων, πάντα με αντικείμενο την παιδική και νεανική λογοτεχνία. Συμμετέχει στο πρόγραμμα "Χώροι πολιτισμού και πρόσβαση" και συνεργάζεται με μουσεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση επισκεπτών με αναπηρία. Πραγματοποιεί σεμινάρια σε νηπιαγωγούς και δασκάλους με θέμα "Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας" και παράλληλα, επισκέπτεται δημοτικά σχολεία με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για την ένταξη παιδιών με αναπηρία στην τάξη. Ως συγγραφέας, προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της λογοτεχνίας. Σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού συμμετέχει στα ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα "Ο Σπόρος", "Τα Αυτόχθονα Ελληνικά Ζώα", "Ψάρια και Ψάρεμα", καθώς και στο πρόγραμμα "Βιβλία σε Ρόδες".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
21x21
Βάρος:
0.093 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση