Ο Φύλλος
zoom in
12.00€ -20% 9.60€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786188020948

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2015

  • Εκδότης

    Θίνες

Τότε ο κυνηγός τον είδε! Σάστισε! Ένα παιδί ντυμένο με δέρματα, με βραχιόλια από καρπούς και σπόρους. Στο κεφάλι του είχε φύλλα! Κατέβασε το όπλο του έκπληκτος. Δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. - Ποιος είσαι πώς σε λένε; - Είμαι ο Φύλλος, απάντησε το παιδί. - Σε παρακαλώ θα έρθεις μαζί μου στην πόλη; Θα βρεις πολλούς φίλους εκεί, είπε ο κυνηγός. Αυτό ήταν αρκετό για να πειστεί ο Φύλλος και να τον ακολουθήσει στην πόλη. Ο "Φύλλος" είναι ένα νεανικό βιβλίο φαντασίας, που ευαισθητοποιεί το αναγνωστικό κοινό σε αξίες όπως ο σεβασμός στη φύση, η φιλία, η αλληλεγγύη, ο αγώνας για την ελευθερία, η αποδοχή της διαφορετικότητας.
Μυρτώ Δεληβοριά

Μυρτώ Δεληβοριά (Εικονογράφος)

Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι ζωγράφος και εικονογράφος. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε δώδεκα ομαδικές. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο "Ιστορίες για παιδιά του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ" (εκδ. Εστία). Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο", του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Το 2015 διακρίθηκε με αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ για την εικονογράφηση του βιβλίου "Το νησί της Ροδιάς" του Μάνου Κοντολέων. Με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ελένη Κατσαμά από το 2008 συμμετείχε στη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού για την παιδική λογοτεχνία ΄Το παπάκι στην μπανιέρα΄, μέρος του οποίου δημοσιεύτηκε στην BookPress.


Ζιζή Σαλίμπα (Υπεύθυνος Σειράς)

Ζιζή Σαλίμπα είναι Δρ. Οικονομολόγος-ιστορικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (DEA) και διδακτορικό δίπλωμα του Πανεπιστημίου Paris I - Pantheon - Sorbonne στην οικονομική και κοινωνική ιστορία με εστίαση στα οικονομικά της εργασίας. Έχει παρακολουθήσει οικονομικά στο INSEAD, με εξειδίκευση σε θέματα διεθνών χρηματαγορών και οικονομικών της εργασίας. Έχει συμμετάσχει σε εξειδικευμένα σεμινάρια με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO). Γνωρίζει άριστα γαλλικά και αγγλικά. Διετέλεσε ανώτερο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στο δίκτυο του εξωτερικού στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων. Έχει διατελέσει μεσολαβήτρια στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Έχει διδάξει οικονομική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, ιστορία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, οικονομικά και εργασιακές σχέσεις στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Άρθρα και ανακοινώσεις της έχουν δημοσιεύσει στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία στα ελληνικά και στα γαλλικά, με θεματολογία από την οικονομική ιστορία και τα οικονομικά της εργασίας. Από το 2013 έχει τον εκδοτικό οίκο "Θίνες".

Έλενα Γλωσσιώτη (Συγγραφέας)

Η Έλενα Γλωσσιώτη γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Με έντονα και διαφορετικά βιώματα και πολλά βιβλία, με φαντασία κι όνειρα σκιαγραφήθηκε ο χαρακτήρας της. Σπούδασε Μαιευτική στην Αθήνα και επέστρεψε στη Χαλκίδα όπου παντρεύτηκε και εργάζεται ως δημοτική υπάλληλος. Μητέρα τεσσάρων παιδιών γλίστρησε μαζί τους ξανά στο παραμύθι και στο όνειρο. Το 2014 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το παραμύθι της "Ο βοσκός της θάλασσας και η Αφρομαλλούσα". Το πρώτο παιδικό-νεανικό της βιβλίο "Ο Φύλλος", σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, έχει βραβευτεί από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (για τον σχεδιασμό εξωφύλλου) και βρέθηκε στη λίστα των White Ravens 2016. Η συλλογή παραμυθιών της "Τα παιδιά του κόσμου βάφουν το μαύρο" βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.186 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση