Γράμματα χωρίς παραλήπτη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γράμματα χωρίς παραλήπτη

Αϊβαλί 1922

Αγάπη Μολυβιάτη - Βενέζη

15.00€ -10% 13.50€

Ειρήνη Σαρίογλου

Ειρήνη Σαρίογλου (Αφηγητής)

Η Ειρήνη Σαρίογλου γεννήθηκε το 1972 στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης. Το 1990 αποφοίτησε από το Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως με βαθμολογία άριστα. Σπούδασε γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά (Κωνσταντινούπολη) απ΄ όπου και αποφοίτησε το 1994. Με υποτροφία του WCC παρακολούθησε μαθήματα γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Grenoble (Stendhal III) της Γαλλίας. Το 1999 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε διάφορους κλάδους των κοινωνικών επιστημών (Postgraduate Diploma in Business Studies του Πανεπιστημίου του Birmingham, Master΄s Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μαρμαρά, Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών και M.Phil Ιστορίας του Πανεπιστημίου Birmingham) με υποτροφία που της χορηγήθηκε αρχικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλ. Ωνάσης και αργότερα -κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων- από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Τομέας Τουρκολογίας). Τον Μάρτιο του 2000 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών στη Σχολή Ιστορίας / Κέντρο Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών (BOMGS) /Τμήμα Οθωμανικής και Τουρκικής Ιστορίας. Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτις του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών / Μαρμαρά και του Springdale College του Birmingham. Το 2000 ανέλαβε υπηρεσία ως υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στην Αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς και σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του πρέσβη Δρ Ross Burns επί ελληνοτουρκικών θεμάτων. Είναι μέλος του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Birmingham, επιστημονική συνεργάτις και μέλος του Institute of Historical Research του Λονδίνου, του Public Record Office του Λονδίνου, του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών (Marmara Universitesi, Avrupa Birligi Entitusu), του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ). Από το 2006 ανέλαβα υπηρεσία στο Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΠΟΔΕ).

Γιώργος Κέντρος (Αφηγητής)


Αγάπη Μολυβιάτη - Βενέζη

Αγάπη Μολυβιάτη - Βενέζη (Συγγραφέας)

Η Αγάπη Μολυβιάτη - Βενέζη γεννήθηκε στο Αϊβαλί το 1900 (Κυδωνιές της Μικράς Ασίας) καί πέθανε το 1995 στην Αθήνα. Είναι μια από τις πέντε κόρες του Μιχαήλ και της Βασιλικής Μέλλου-Βενέζη. Αμέσως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (Σεπτέμβριος 1922) η οικογένεια Βενέζη καταφεύγει στη Μυτιλήνη. Σύζυγος του Κυδωνιάτη Γεωργίου Μολυβιάτη, η Αγάπη Μολυβιάτη-Βενέζη απέκτησε δυο γιους τον Πέτρο -μετέπειτα υπουργό εξωτερικών και τον Αντώνη. Παράλληλα συνέχισε την λαμπρή πορεία της σαν ποιήτρια και λογοτέχνιδα. Το 1976 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή "Το πρόσωπο της ζωής" και δυο χρόνια αργότερα το 1978, τα "Σονέτα" για τα οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από κορυφαίους ποιητές και λογοτέχνες της εποχής. Το 1981 εξέδωσε "Το χρονικό των δέκα ημερών" το όποιο έλαβε το Α΄ Βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Άμπντί Ίπεκτσί και το Α΄ Βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης. Επανεκδόθηκε το 1986.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευανθία Ρεμπούτσικα

Ευανθία Ρεμπούτσικα (Συνθέτης)

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα γεννήθηκε στην Κάτω Αχαΐα. Είναι μέλος της γνωστής οικογένειας μουσικών, αδελφή της Ιωάννας, της Μαρίας και του Πλούταρχου Ρεμπούτσικα. Από έξι ετών άρχισε να σπουδάζει βιολί στο Πατραϊκό Ωδείο. Από το 1970 μέχρι το 1979 συνεργάζεται με Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, κάτι που συνεχίστηκε και μετά το 1979, όταν επέστρεψε από το Παρίσι ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique. Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Γ΄ Προγράμματος, καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 συμμετέχει στο "Μουσικό Αύγουστο" που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Το 1992 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος της με τίτλο "Στη λίμνη με τις παπαρούνες", σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και ερμηνεύτρια την Κρίστι Στασινόπουλου. Το 1995, από κοινού με τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και σε στίχους του Άρη Δαβαράκη, δημιουργεί το "Αθώος ένοχος", δίσκο που φέρνει στο προσκήνιο ένα νέο τότε τραγουδιστή, το Γιάννη Κότσιρα. Η συνεργασία της με το Γ. Κότσιρα συνεχίζεται και στο δίσκο "Μόνο ένα φιλί" (1998), σε στίχους Ελένης Ζιώγα -άλμπουμ που έγινε "πλατινένιο"- καθώς και στο "Φύλακας άγγελος" (1999). Παράλληλα με την προσωπική της δισκογραφία γράφει μουσική για τηλεοπτικές σειρές, όπως το "Εσύ αποφασίζεις", η "Προδοσία" του Νίκου Κουτελιδάκη, το "Αθήνα-Θεσσαλονίκη" του Χρήστου Παλληγιαννόπουλου, "Αίθουσα του θρόνου" της Πηγής Δημητρακοπούλου κ.ά. Από αυτές τις κατά καιρούς συνθέσεις προέκυψε "Το Αστέρι και η ευχή", δίσκος στον οποίο συνεργάστηκαν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η Έλλη Πασπαλά και η Caroline Lavelle. Το χειμώνα του 2000 έγραψε μουσική για την παράσταση "Στάση Κουταλιού" σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Ο δίσκος με τίτλο "Μικρές ιστορίες", είναι ορχηστρικός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ συμμετέχει η σοπράνο Μαριάννα Ριγάκη, και δύο τραγούδια ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και Ελένης Ζιώγα. Ευρέως έγινε γνωστή για τη μουσική της στην ταινία "Πολίτικη κουζίνα". Το 2006 ανακηρύχθηκε μουσική "Ανακάλυψη" της χρονιάς από τη Διεθνή Ακαδημία Σάουντρακ και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου νέου συνθέτη για τη μουσική της τουρκικής ταινίας "Ο πατέρας και ο γιος μου", που σκηνοθέτησε ο Τσαγκάν Ιρμάκ. Στην ίδια κατηγορία, η Ρεμπούτσικα κέρδισε τον Νικ Κέιβ, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τη μουσική της ταινίας "The Proposition", καθώς και τον Ντάγκλας Πάιπς που έγραψε το σάουντρακ του "Τερατόσπιτου". Η πεντάδα των υποψηφίων, προέκυψε από περίπου τρεις χιλιάδες μουσικές που υποβλήθηκαν από όλο τον κόσμο. Το βραβείο για την "Ανακάλυψη της χρονιάς" απονεμήθηκε μαζί με άλλα κινηματογραφικά μουσικά βραβεία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου της Γάνδης στο Βέλγιο.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
DVD-ROM
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση