Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων

Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εμφανιστεί πολλά μοντέλα αξιολόγησης προγραμμάτων. Τα σημαντικότερα είναι το στοχοκεντρικό, η ανταποκριτική, η αξιολόγηση βασισμένη στη θεωρία, η κονστρουκτιβιστική, η χρηστική, η ενδυναμωτική και το C.I.P.P. Το στοχοκεντρικό, η βασισμένη στη θεωρία και η ανταποκριτική διαμορφώνουν μεταξύ των άλλων το βασικό πλαίσιο άντλησης των ερωτήσεων-κριτηρίων. Η κονστρουκτιβιστική, η χρηστική και η ενδυναμωτική τονίζουν εμφατικά ότι η αξιολόγηση δεν είναι απλώς τεχνική και αποπλαισιωμένη εργασία, αλλά απαιτεί αλληλεπίδραση, επικοινωνία, κατανόηση και υποστήριξη. Το C.I.P.P αποτελεί έναν εξαιρετικά πολύτιμο πλοηγό.
Η εφαρμογή της αξιολόγησης προϋποθέτει τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Ενδεικτικά αναφέρονται η εξέταση του πλαισίου, η περιγραφή του προγράμματος, η μεθοδολογία, η αναφορά των αποτελεσμάτων και η μεταξιολόγηση.


24χ17 εκ., 184 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Χαλκιδική
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση)
ISBN: 978-618-5123-94-9
ISBN (10ψήφιο): 618-5123-94-0
Βάρος: 0.396 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
18.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (1993) και κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (master) στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005). Η διδακτορική του διατριβή που αφορά στην αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε το 2011 στο Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας θέματα σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.