Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυσική Β΄ λυκείου
(Θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης)

Offer
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα της Φυσικής Β΄ τάξης - Ομάδα μαθημάτων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.

Στον Α΄ τόμο περιλαμβάνονται και αναλύονται διεξοδικά τα τρία πρώτα κεφάλαια της διδακτέας ύλης για το μάθημα της Φυσικής.

Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στις καμπυλόγραμμες κινήσεις. Εδώ εξετάζονται η οριζόντια βολή και η ομαλή κυκλική κίνηση. Επιπλέον, στο κεφάλαιο αυτό, παρατίθενται οι ενότητες: αρχή ανεξαρτησίας των κινήσεων και μη ομαλή κυκλική κίνηση, για όσους επιθυμούν να επεκτείνουν τη μελέτη τους και να εμβαθύνουν στην ύλη του μαθήματος.

Στο δεύτερο κεφάλαιο -διατήρηση της ορμής- εξετάζονται έννοιες όπως το σύστημα σωμάτων και η ορμή, συνδέεται η δύναμη με τη μεταβολή της ορμής και περιγράφονται φαινόμενα, όπως η κρούση, αξιοποιώντας μία από τις σπουδαιότερες αρχές της Φυσικής, την αρχή διατήρησης της ορμής.

Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στην κινητική θεωρία των αερίων. Στο κεφάλαιο αυτό αναπτύσσονται οι νόμοι που διέπουν τη συμπεριφορά των αερίων, ορίζεται το ιδανικό αέριο, διατυπώνεται και εφαρμόζεται η καταστατική εξίσωση. Στη συνέχεια, παρατίθενται οι παραδοχές στις οποίες βασίστηκε η κινητική θεωρία και αναλύονται τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της.

Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου οργανώνεται σε θεματικές ενότητες και η καθεμία από αυτές περιλαμβάνει:

Τυπολόγιο
Πλήρη και αναλυτική θεωρία
Μεθοδολογία, σχόλια, παρατηρήσεις και παραδείγματα εφαρμογής
Λυμένες ασκήσεις
Θέματα για απάντηση (πολλαπλής επιλογής, του τύπου σωστό/λάθος, συμπλήρωσης κενών, σύζευξης/αντιστοίχισης πολλαπλής επιλογής με αιτιολόγηση)
Ασκήσεις προς λύση
Κριτήρια αξιολόγησης 45 min και 120 min

Η έκδοση συνοδεύεται από το Βιβλίο των λύσεων -που προσφέρεται δωρεάν- στο οποίο περιλαμβάνονται οι απαντήσεις των θεμάτων και οι αναλυτικές λύσεις των ασκήσεων και των κριτηρίων αξιολόγησης του βιβλίου.

24χ17 εκ., 416 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
ISBN: 978-960-5630-49-2
ISBN (10ψήφιο): 960-5630-49-4
Βάρος: 0.869 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
17.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.