Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τράπεζα θεμάτων: Θουκυδίδη Ιστορία Βιβλίο Γ΄ Κερκυραϊκά Α΄ Λυκείου
Συγγραφέας:   Μαρία K. Ντότσικα


Offer
Συμβάλλει στην προετοιμασία των μαθητών και αποτελεί συνδρομή στο έργο των εκπαιδευτικών. Εμπεριέχει απαντημένη την Τράπεζα Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και 15 Κριτήρια Προσομοίωσης Εξετάσεων επί των καθορισμένων ενοτήτων στην εξεταστέα ύλη από την ιστορία του Θουκυδίδη. Συνολικά, το γνωστικό υλικό προσεγγίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε το βιβλίο να λειτουργεί ως εργαλείο επανάληψης και αξιολόγησης.

Απαντήσεις στην Τράπεζα Θεμάτων
Οι παρατηρήσεις, ανάλογα με το σημείο αναφοράς τους, αντιμετωπίζονται ως εξής:
Ζητείται μετάφραση μέρος του δοθέντος κειμένου, για την οποία παραπέμπουμε στο σχολικό εγχειρίδιο παράλληλων μεταφράσεων, διότι είναι κοινό για όλους τους μαθητές, αλλά και γιατί η προσθήκη μιας κατά λέξη μετάφρασης ή όποιας άλλης ελεύθερης ενώ δεν αφαιρεί από την κατανόηση του κειμένου, επιβαρύνει με νέες εκδοχές χρονοβόρας προσέγγισης.
Απαιτούνται στοιχεία του έργου και της ζωής του ιστορικού, για την άντληση των οποίων υποδεικνύεται το σχετικό μέρος από την προς εξέταση εισαγωγή του σχολικού βιβλίου, από όπου εξάγονται και όλες οι παρατηρήσεις τέτοιου τύπου.
Στην εξέταση της λεξιλογικής παρατήρησης, η οποία συνήθως έχει δύο σκέλη, δίνονται απαντήσεις επί των ζητουμένων από την νεοελληνική ή την αρχαιοελληνική γλώσσα τέτοιους είδους ώστε ο μαθητής να αισθάνεται και ο ίδιος συν-λειτουργός του εκφραστικού οργάνου του πολιτισμού μας.

Κριτήρια Προσομοίωσης Εξετάσεων
Πρόκειται για κριτήρια, τα οποία αξιοποιούν και επεκτείνουν 15 θέματα αντιπροσωπευτικά κάθε ενότητας από την Τράπεζα Θεμάτων ως εξής:
Συμπληρώνονται με προτεινόμενες ερμηνευτικές, γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις. Τα τελικώς σχηματισμένα κριτήρια είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και διατρέχουν το σύνολο της εξεταστέας ύλης.

Οι απαντήσεις αυτών των κριτηρίων, ενώ ως προς το γραμματικό και συντακτικό μέρος είναι λακωνικές -συμπεριλαμβανομένης βέβαια της αιτιολόγησης, όπου καθίσταται απαραίτητο- στις ερμηνευτικές παρατηρήσεις είναι αναλυτικές προκειμένου να είναι εφικτή η επαναληπτική μελέτη των σχολιαστικών σημείων για τις εξετάσεις.

24χ17 εκ., 256 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 485.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Γραμματική - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-5630-76-8
ISBN (10ψήφιο): 960-5630-76-1
Βάρος: 0.543 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
9.45
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.37
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.