Εισαγωγή στη φυσιολογία φυτών
zoom in
52.50€ -10% 47.25€
Πρωταρχικός στόχος του βιβλίου αυτού είναι να πραγματευθεί κατά το δυνατό ολοκληρωμένα τις φυσιολογικές λειτουργίες των φυτών σε όλες τις βαθμίδες οικοδομήσεως (υποκυτταρικές μονάδες, κύτταρα, ιστοί, όργανα και οργανισμός). Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον εντοπισμό των γονιδίων που κωδικοποιούν τις φυσιολογικές και βιοχημικές λειτουργίες των φυτών, καθώς και στην πρωτεϊνική τους έκφραση. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται, παράλληλα με τον προπτυχιακό και μεταπτυχιακό φοιτητή των ΑΕΙ και ΤΕΙ, που παρακολουθεί μαθήματα της Βοτανικής Επιστήμης, στον επιστήμονα και τον δάσκαλο που επαγγελματικά και ερευνητικά ασχολείται με τους βασικούς και εφαρμοσμένους κλάδους της Βοτανικής Επιστήμης.
Ιωάννης Β. Τσέκος

Ιωάννης Β. Τσέκος (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Τσέκος είναι από το 1975 καθηγητής της Βοτανικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βοτανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα με αντικείμενο στην κυτταροφυσιολογία των φυτών από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1966. Το έτος 1970 εξελέγη από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Α.Π.Θ. Υφηγητής της Έδρας της Βοτανικής. Μετεκπαιδεύτηκε για πέντε (5) χρόνια στα Πανεπιστήμια Αμβούργου, Χαϊδελβέργης και Αustin Η.Π.Α. ως υπότροφος των Ιδρυμάτων Alexander von Humboldt, του Γερμανικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος Ανταλλαγών (Deutscher Akademischer Austauschdienst, DAAD) και Fulbright. Εξελέγη μέλος της European Academy of Sciences (Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών, Βρυξέλλες). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την κυτταροφυσιολογία, τη δομή και λειτουργική δράση των υποκυτταρικών συστατικών και ιδιαιτέρως των κυτταρικών μεμβρανών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Φ. Ηλίας

Ηλίας Φ. Ηλίας (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Ηλίας είναι από 1995 Καθηγητής της Βοτανικής και Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Βοτανικής στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα με αντικείμενο στην γενετική, βελτίωση φυτών από τη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1983. Από το έτος 1985 ήταν έκτακτος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυτικής Παράγωγης του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα για ενάμιση χρόνο στο Πανεπιστήμιο Clemson των Η.Π.Α. σε θέματα φυσιολογίας φυτών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη φυσιολογία φυτών και ιδιαιτέρως την επίδραση των φυτοορμονών στην αύξηση και ανάπτυξη των καλλιεργούμενων φυτών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
560
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.177 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση