Πόλεμος και διπλωματία στη Μέση Ανατολή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πόλεμος και διπλωματία στη Μέση Ανατολή

Η δράση του Λώρενς της Αραβίας

Τόνις Breidel - Χατζηδημητρίου

21.90€ -10% 19.71€

Μέσα από την πρωταγωνιστική συμμετοχή του Τ.Ε. Λώρενς στην εποποιία της Αραβικής Εξέγερσης, αναδιπλώνεται το ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο εκτυλίχθηκε ο Αραβο-Τουρκικός Πόλεμος και διαμορφώθηκαν οι συνθήκες που οδήγησαν στη δημιουργία των σύγχρονων αραβικών κρατών μετά της διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εξιστορούνται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και τα διπλωματικά παρασκήνια που καθόρισαν τις ιμπεριαλιστικές σφαίρες επιρροής στη Μέση Ανατολή.

Τόνις Breidel - Χατζηδημητρίου

Τόνις Breidel - Χατζηδημητρίου (Συγγραφέας)

Ο Τόνις Χατζηδημητρίου Breidel γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε, Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στην Αυστρία, Ισπανία, Αγγλία και Η.Π.Α. και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Χρημάτισε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και ειδικός συνεργάτης Διεθνών Σχέσεων και Πρωτοκόλλου στην Πολιτική Ακαδημία Βιέννης. Είναι σύμβουλος επί θεμάτων εκπαίδευσης και πολιτισμού σε διεθνείς οργανισμούς. Είναι ιδρυτής του Κέντρου Μεσαιωνολογίας και μέλος της Ισπανικής Ακαδημίας Εραλδικών και Γενεαλογικών Επιστημών. Ανάμεσα στις τιμητικές διακρίσεις που του έχει λάβει, ξεχωριστή θέση κατέχουν η αναγόρευση του στο οφίκιο του Σταυροφόρου του Παναγίου Τάφου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και η απονομή του παρασήμου του μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής της αυτοκρατορικής δυναστείας της Αιθιοπίας. Είναι κάτοχος του οικογενειακού τίτλου του Βαρώνου Breidel.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
740
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
1.103 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση