Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γλωσσική εκμάθηση και διδασκαλία σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα
(Ενσωμάτωση της γλωσσικής απόκλισης και γλωσσικής ποικιλίας στην τάξη)

Offer
Οι εργασίες του παρόντος τόμου στοχεύουν, αφενός, να διερευνήσουν τους ενδογενείς μηχανισμούς και τους εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τη γλωσσική ανάπτυξη σε πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, και αφετέρου να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά στον σχεδιασμό, στην παραγωγή και την εφαρμογή πρωτότυπου διδακτικού υλικού.

Έμφαση δόθηκε σε δύο ομάδες - στόχους: πρώτον, παιδιά προσχολικής ηλικίας (ηλικιακού εύρους 4-6 ετών) και, δεύτερον, παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας (ηλικιακού εύρους 6-9 ετών), τα οποία μεγαλώνουν είτε ως φυσικοί είτε ως αλλόγλωσσοι ομιλητές των (κυρίαρχων) γλωσσών οι οποίες μιλιούνται σε πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Δεδομένου του διαθεματικού χαρακτήρα του, ο τόμος απευθύνεται σε μελετητές, εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται με την ανάπτυξη της μητρικής και της δεύτερης/ξένης γλώσσας, τη διδακτική μεθοδολογία, την αξιολόγηση και τη δια-πολιτισμική εκπαίδευση.

24χ17 εκ., 305 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 400.07 (Γλώσσα και γλώσσες - Σπουδή και διδασκαλία), 306.446 (Πολυπολιτισμικότητα), 370.193 41 (Διαπολιτισμική εκπαίδευση)
Άλλα πρόσωπα: Μαρίνα Τζακώστα (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-01-1672-4
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1672-5
Βάρος: 0.657 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γουργιώτου, Ευθυμία
Η Έφη Γουργιώτου είναι Λέκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πάρεδρος Προσχολικής Εκπαίδευσης, επί θητεία, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Είναι απόφοιτος της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ και των Πανεπιστημίων Caen και Paris VIII της Γαλλίας. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, με ειδίκευση στη στατιστική, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Υπηρέτησε ως νηπιαγωγός, επί είκοσι χρόνια, σε διάφορο νηπιαγωγεία της χώρας. Έχει ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά.

Η Διονυσία Κοντογιάννη είναι λέκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1992 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το 2002 έγινε διδάκτορας των Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1999-2005 ήταν διαχειρίστρια του ερευνητικού προγράμματος «Παιδεία Ομογενών» το οποίο υλοποιόταν από το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.) του Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάστηκε από το 2005-2008 ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2005 ξεκίνησε να διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης μέχρι το 2009 και από τότε μέχρι σήμερα διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του ίδιου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διαπολιτισμική παιδαγωγική, τη δίγλωσση εκπαίδευση και την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη διασπορά.

Η Μαρίνα Τζακώστα είναι Λέκτορας Γλωσσικής Ανάπτυξης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη γλωσσική ανάπτυξη, κυρίως στο επίπεδο της φωνολογίας και της μορφολογίας, τόσο σε μονόγλωσσους όσο και σε δίγλωσσους ομιλητές της ελληνικής.

Η Ελισσάβετ Χλαπάνα υπηρετεί ως Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Προσχολική Παιδαγωγική και Διδακτορικού Διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει διδάξει ως νηπιαγωγός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από τον Νοέμβριο 2006 στελεχώνει το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη Διδακτική Μεθοδολογία της Προσχολικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα σε διδακτικές τεχνικές για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του γραμματισμού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Σχετικά άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους, παιδαγωγικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.