Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην παιδαγωγική
Συγγραφέας:   Ιωάννης Β. Κογκούλης


Εισαγωγή στην παιδαγωγική
"Η "Εισαγωγή στην παιδαγωγική" φιλοδοξεί να καλύψει ανάγκες όσων προετοιμάζονται για το λειτούργημα του δασκάλου ή του καθηγητή και όσων ήδη το ασκούν, αφού, ιδιαίτερα στις μέρες μας, η θέση πως για την πραγμάτωση μιας καλής διδασκαλίας αρκεί η καλή γνώση του γνωστικού αντικειμένου από τον δάσκαλο ή τον καθηγητή δεν ευσταθεί ούτε ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Οι σύγχρονες απαιτήσεις καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της γνώσης των βασικών εκείνων στοιχείων που αφορούν προβλήματα και πορίσματα της Παιδαγωγικής Επιστήμης. Πάνω στις βάσεις αυτές ο δάσκαλος ή ο καθηγητής καλείται να στηρίξει τον ψυχοπαιδαγωγικό και διδακτικό του εξοπλισμό. Στο χώρο του σχολείου η σε βάθος ψυχοπαιδαγωγική κατάρτιση του δασκάλου και του καθηγητή θα τους βοηθήσει να τοποθετηθούν υπεύθυνα στην αντιμετώπιση στην πράξη των διαφόρων παιδευτικών προβλημάτων.
Κρίνεται άκρως απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και η βίωση της ευθύνης από τους διδάσκοντες ως προς την εξεύρεση των παραγόντων εκείνων που είτε συμβάλλουν θετικά στο έργο της παιδευτικής διαδικασίας είτε το παρεμποδίζουν."

(από τον Πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Επανέκδοση: "Αφοι Κυριακίδη", 2003 (5η έκδ.)

24χ17 εκ., 728 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370 (Παιδαγωγική), 370.07 (Παιδαγωγική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
ISBN: 978-618-5105-30-3
ISBN (10ψήφιο): 618-5105-30-6
Βάρος: 1.486 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
49.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.06
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.