Απο το Αραράτ στον Όλυμπο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Απο το Αραράτ στον Όλυμπο

Θέματα Αρμενικής Λαογραφίας (περιέχει CD με Χαρτες - Πινακες)

Συλλογικό έργο

Βασίλης Ι. Γεργατσούλης

Μανόλης Γ. Βαρβούνης

54.06€ -10% 48.65€

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Ι. Γεργατσούλης

Βασίλης Ι. Γεργατσούλης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Ι. Γεργατσούλης γεννήθηκε στην Κάρπαθο το 1965. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας (1986), του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997), του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης (1997), κάτοχος Διπλώματος Ειδίκευσης (Master) στη "Διδακτική Ιστορίας και Πολιτιστική Παράδοση" στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ. Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000) και Διδάκτωρ Λαογραφίας Πανεπιστημίου Αθηνών (2007), με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έχει διδάξει στο Μ.Δ.Δ.Ε. το μάθημα "Διδακτική Λαογραφικών Κειμένων" (2012). Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε λαογραφικά και παιδαγωγικά συνέδρια. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά. Έχουν εκδοθεί οκτώ βιβλία του: - Το Τσουκαλάκι: Ένα λαϊκό παραμύθι της Καρπάθου (παραμυθολογική μονογραφία), Πρόλογος Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καρπάθου, Σειρά Αυτοτελών Εκδόσεων, αρ. 3, Αθήνα 2003. - Η Αναρά (μυθιστόρημα), εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 2005. - Ο Μισοκοκοράκος (λαϊκό παραμύθι), εκδόσεις Ταξιδευτής, Αθήνα 2006. - Οι τραγουδιστάδες (λαϊκό παραμύθι), εκδόσεις Ταξιδευτής, Αθήνα 2008. - Η Υστερότοκη (μυθιστόρημα), εκδόσεις Εντύποις, Αθήνα 2014. - Γυμνός & Ελεύθερος (ποίηση), εκδόσεις Εντύποις, Αθήνα 2015. - Το φάντασμα του Αγησίλαου (μυθιστόρημα), εκδόσεις Εντύποις, Αθήνα 2015. Το φάντασμα του Αγησίλαου (θεατρικό) - μαζί με την Κάτια Κοντεκάκη, εκδόσεις Εντύποις, Αθήνα 2016. Επίσης έχει επιμεληθεί την έκδοση (και έχει γράψει την εισαγωγή-πρόλογο) τριών τόμων: - Ζυμώνοντας παραμύθια 1ος Τόμος, εκδόσεις Εντύποις, Αθήνα 2014. Ζυμώνοντας παραμύθια 2ος Τόμος, εκδόσεις Εντύποις, Αθήνα 2015. - Ποιητικές συμπλεύσεις 1. Δέκα φτερά, εκδόσεις Εντύποις, Αθήνα 2016. Ένα θεατρικό του έργο, που συνέγραψε με την Κάτια Κοντεκάκη, έγινε παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας - Πειραιά: - Το φάντασμα του Αγησίλαου (θεατρικό), Ιούνιος 2015 & Φεβρουάριος 2016. Διακρίσεις - βραβεία: - Γ΄ Πανελλήνιο Βραβείο Μυθιστορήματος στον 34ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2015 της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το βιβλίο του "Μακαρόνια με... μακαρόνια". - Έπαινος στην Ποίηση στον 34ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2015 της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το ποίημά του "Εφτάψυχο όνειρο". - Β΄Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της Πνευματικής Συντροφιάς Λεμεσού για το ποίημά του "Αρχαία σκουριά". - Β΄Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης στον Ε΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό "Καισάριος Δαπόντες" για το ποίημά του "Θάλασσα". Εργάζεται ως διευθυντής στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανόλης Γ. Βαρβούνης

Μανόλης Γ. Βαρβούνης (Συγγραφέας)

Ο Μ. Γ. Βαρβούνης γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1988). Ειδικεύθηκε στη Λαογραφία και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique της Louvain (Louvain-La-Neuve) του Βελγίου (1996-1997). Το 1992 εξελέγη λέκτωρ και το 1998 επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες αυτοτελώς ή σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2005 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του "Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας", ενώ το 2005, με σεπτή πατριαρχική απόφαση, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητος Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελευθέριος Π. Αλεξάκης

Ελευθέριος Π. Αλεξάκης (Συγγραφέας)

Ο Λευτέρης Αλεξάκης κατάγεται από τη Λακωνία. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία με υποτροφία του ΙΚΥ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1962-1967) και Εθνολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Universite Libre de Bruxelles (1968-1970). Πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα με άριστα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το 1980. Από το 1974 είναι μόνιμος ερευνητής και από τον Ιούνιο του 1996 διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Ασχολείται κυρίως με το ελληνικό σύστημα συγγένειας και την Εθνολογία και Εθνοϊστορία των Βαλκανικών λαών. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες και έχει γράψει τα σενάρια δύο εθνογραφικών ντοκυμαντέρ, που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας από το 1992 έως το 1996 και από το 1998 έως το 2000. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (1996-1997). Επίσης έχει διδάξει με ανάθεση από τον τομέα "Εισαγωγή στην Κοινωνική Ανθρωπολογία" στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-2000).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαρά Κοσεγιάν

Χαρά Κοσεγιάν (Συγγραφέας)

Η Χαρά Κοσεγιάν, αρμενικής καταγωγής, γεννήθηκε στο Ναύπλιο και ζούσε στη Ρόδο. Σπούδασε στην Αθήνα Κλασική Φιλολογία, ήταν διδάκτωρ του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε εφημερίδες, μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και έχει κυκλοφορήσει μυθιστορήματα. Ήταν παντρεμένη και είχε ένα γιο. Έφυγε από τη ζωή στις 24 Αυγούστου 2018, σε ηλίκια 54 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στάθης Ν. Κεκρίδης (Συγγραφέας)

Ο Στάθης Κεκρίδης γεννήθηκε στην Καβάλα, όπου ολοκλήρωσε τις στοιχειώδεις και γυμνασιακές σπουδές του. Το 1960 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1966 διορίσθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου υπηρέτησε επί εικοσιπενταετία ως καθηγητής, γυμνασιάρχης και σχολικός σύμβουλος. Το 1989 αναγορεύθηκε αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας). Το 1991 εκλέχθηκε Λέκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης /τμήμα Ιστορίας - Εθνολογίας, με γνωστικό αντικείμενο "Πνευματικός βίος και πολιτισμός των Βαλκανικών λαών κατά την τουρκοκρατία". Το 1997, στα πλαίσια εκπαιδευτικής άδειας, πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα σε αρχεία (Κρατικά, της Ακαδημίας Επιστημών και του Ινστιτούτου Βαλκανικών Σπουδών της Σόφιας) και βιβλιοθήκες (Εθνική "Κύριλλος-Μεθόδιος", Ινστιτούτου Βαλκανικών Σπουδών και Εκκλησιαστικής Ακαδημίας) της Βουλγαρίας. Το 1999 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας του Δ.Π. Θράκης όπου δίδαξε "Ιστορία των Βαλκανικών Λαών" και "Ιστορία του Ισλαμικού Κόσμου". Το 2002 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξεινίων χωρών του ίδιου Πανεπιστημίου, για το γνωστικό αντικείμενο "Πολιτισμός των Παρευξεινίων λαών κατά τη νεώτερη και σύγχρονη εποχή". Έχει συγγράψει, στα ελληνικά, αγγλικά και σερβικά, περισσότερες από εξήντα επιστημονικές μελέτες, μετέσχε σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ πήρε μέρος σε ερευνητικά προγράμματα ως μέλος ερευνητικής ομάδας και ως επιστημονικώς υπεύθυνος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανόλης Γ. Σέργης (Συγγραφέας)

O Μανόλης Γ. Σέργης γεννήθηκε στη Νάξο το 1957. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1975-79) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ίδιου Πανεπιστημίου. Επί 23 έτη εργάστηκε ως φιλόλογος σε δημόσια λύκεια της Δυτικής Αττικής. Τον Σεπτέμβριο του 2003 εξελέγη επίκουρος καθηγητής λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξεινίων Χωρών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, με αντίστοιχες πρωτότυπες εισηγήσεις, λαογραφικού περιεχομένου. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και πολιτιστικών συλλόγων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Γ. Ανδρουλάκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Ανδρουλάκη είναι ερευνήτρια-μουσικολόγος στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Τσούπη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νάντια Μαχά - Μπιζούμη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Κομποχόλη (Συγγραφέας)

Η Αγγελική Κομποχόλη είναι φιλόλογος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάιος Καμινιώτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Ξ. Καρπούζης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελευθέριος Χαρατσίδης (Επιμέλεια)

Ο Ελευθέριος Χαρατσίδης γεννήθηκε στο ελληνικό χωριό Ιβάνοβκα, περιοχή Τετριτσκάρο, Ε.Σ.Σ.Δ. Γεωργίας. Σπούδασε Ρωσική Φιλολογία στην Αρμενία. Δίδαξε ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία στη μέση εκπαίδευση. Παρακολούθησε μαθήματα Εθνογραφίας, Φιλοσοφίας, Ιστορίας, Αγγλικών και πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις στα προαπαιτούμενα αυτά αντικείμενα ως υποψήφιος διδάκτορας. Μετά την δημόσια υποστήριξη διδακτορικής διατριβής με θέμα: "Η οικονομική ζωή και ο υλικός πολιτισμός των Ελλήνων της Αρμενίας κατά το δεύτερο μισό του 19ου - αρχές 20ού αιώνα", πήρε το δίπλωμα του Διδάκτορα της Ιστορίας. Δίδαξε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της πόλης Λενινακάν στην Αρμενία. Το 1992 μαζί με την οικογένεια του εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Οι μελέτες του αφορούν εθνογραφικά θέματα της ελληνικής Διασποράς, των λαών της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και θέματα ρωσικής και αρμένικης γλώσσας και πολιτισμού. Πήρε μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Πολλές επιστημονικές εργασίες του δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά, αρμενικά, γαλλικά, ελληνικά. Από το 2000 και έως σήμερα διδάσκει στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξεινίων Χωρών του Δ.Π. Θράκης.

Μανόλης Γ. Σέργης (Επιμέλεια)

O Μανόλης Γ. Σέργης γεννήθηκε στη Νάξο το 1957. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1975-79) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ίδιου Πανεπιστημίου. Επί 23 έτη εργάστηκε ως φιλόλογος σε δημόσια λύκεια της Δυτικής Αττικής. Τον Σεπτέμβριο του 2003 εξελέγη επίκουρος καθηγητής λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξεινίων Χωρών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, με αντίστοιχες πρωτότυπες εισηγήσεις, λαογραφικού περιεχομένου. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και πολιτιστικών συλλόγων.

Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
784
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.589 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση