Το πιο σκοτεινό δωμάτιο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πιο σκοτεινό δωμάτιο

Johan Theorin

Οι νεκροί είναι γείτονές μας παντού σ’ αυτό το νησί και καλά θα κάνεις να το συνηθίσεις. Η ύπαιθρος είναι γεμάτη παλιούς τάφους... Μες στο καταχείμωνο μια οικογένεια μετακομίζει στο νησί Έλαντ. Ωστόσο τα όνειρά τους για ειδυλλιακή ζωή στη φύση σύντομα καταρρέουν καθώς η μητέρα πνίγεται. Ενώ ο πατέρας προσπαθεί να μη χάσει το μυαλό του, το παλιό σπίτι στο οποίο μένει με τα παιδιά του αρχίζει να τον υποβάλλει. Ποτέ του δεν πίστευε σε δεισιδαιμονίες, αλλά από πού έρχονται αυτοί οι ψίθυροι; Σε ποιον φωνάζει η κόρη του μες στη νύχτα; Γιατί η πόρτα του στάβλου μένει πάντα ανοιχτή; Ενώ πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και μια χιονοθύελλα σαρώνει το νησί, ο πατέρας της οικογένειας αρχίζει να φοβάται πως ο θρύλος που πιστεύουν στο νησί είναι αληθινός: κάθε Χριστούγεννα οι νεκροί επιστρέφουν...

Λύο Καλοβυρνάς

Λύο Καλοβυρνάς (Μεταφραστής)

Ο Λύο Καλοβυρνάς (1970) ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση και τη συμβουλευτική ψυχικής υγείας (ψυχοθεραπεία). Έχει μεταφράσει πάνω από 30 βιβλία αγγλικής και δανικής λογοτεχνίας, ενώ παράλληλα ασχολείται, ως εθελοντής, με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον τομέα του ΗΙV/ΑIDS και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι διευθυντής του περιοδικού 10% (www.tenpercent.gr), το οποίο ευαισθητοποιεί, μεταξύ άλλων, για τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και για το δικαίωμα στη διαφορά. Έργα του: "Πέφτω" (Οξύ, 2001), "Αστάρτη, οικογενειακή γεωγραφία" (Μεταίχμιο, 2003), "Θεϊκό συνταγολόγιο, συνταγές για να φτιάξετε τον δικό σας Θεό" (Περίπλους, 2005) και "Πλαθολόγιο λέξεων" (3η έκδοση, Intro Books 2006). Προσωπική ιστοσελίδα: www.lyo.gr.


Johan Theorin

Johan Theorin (Συγγραφέας)

Ο Johan Theorin γεννήθηκε το 1963 στο Γέτεμποργ της Σουηδίας. Σε όλη του τη ζωή επισκέπτεται τακτικά το νησί Έλαντ, σκηνικό των βιβλίων του. Η οικογένεια της μητέρας του άλλωστε -ναυτικοί, ψαράδες και αγρότες- έχει ζήσει στο νησί εδώ και αιώνες και έχει ανατραφεί με την πλούσια τοπική κληρονομιά σε θρύλους. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ο Γιόχαν ζει στο Γέτεμποργ. Το πρώτο του βιβλίο Αντίλαλοι νεκρών βρέθηκε επί εβδομάδες στην κορυφή της λίστας των ευπώλητων στη Σουηδία, ενώ μεταφράστηκε σε δεκατρείς γλώσσες και διακρίθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Ακολούθησαν άλλοι δυο τίτλοι με ανάλογη επιτυχία.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
531
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.571 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση