Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεσμοί ως κεντρική μεταβλητή των κοινωνικών επιστημών
(Μια φιλοσοφική - μεταβλητή των κοινωνικών επιστημών)
Συγγραφέας:   Πέτρος Α. Γέμτος


Offer
Με τη δημιουργία των νεότερων κοινωνικών επιστημών στη συνέχεια της αδιαφοροποίητης παραδοσιακής κοινωνικής σκέψης, άρχισε μια διαδικασία συνεχούς εξειδίκευσης με ιδιαίτερα επιτυχή γνωστικά αποτελέσματα. Για κάθε νεότερη κοινωνική επιστήμη, μεγέθη που ήταν ή έγιναν αργότερα γνωστικό αντικείμενο άλλων επιστημών (π.χ. οι ανάγκες στην Οικονομική που ερευνούσε η Κοινωνική Ψυχολογία) εκλαμβάνονταν ως δεδομένα. Οι προσπάθειες ωστόσο για μια βαθύτερη γνώση και αξιολόγηση του κόσμου, έθεσαν από καιρό αιτήματα υπέρβασης των στενών ορίων κάθε επιστήμης που κινούνται προς δύο κατευθύνσεις: διεπιστημονική συνεργασία με αξιοποίηση των πορισμάτων μιας επιστήμης στα θεωρητικά σχήματα και τις πρακτικές εφαρμογές μιας άλλης, αλλά και προσπάθειες ενοποίησης των κοινωνικών επιστημών σε μια γενική επιστήμη της ανθρώπινης συμπεριφοράς που θα προσφέρει βαθύτερη και ουσιαστικότερη γνώση της κοινωνικής πραγματικότητας.

Ιδιαίτερα σημαντικός και στις δύο κατευθύνσεις είναι ο ρόλος των θεσμών ως συντονιστικού μηχανισμού των δραστηριοτήτων των μελών κοινωνικών ομάδων. Αποτελούν την κεντρική μεταβλητή και γέφυρα συνεργασίας μεταξύ όλων των κοινωνικών επιστημών, προσφέροντας συγχρόνως και τις βάσεις μιας γενικότερης κοινωνικής θεωρίας με ισχυρό πληροφοριακό και αξιολογικό δυναμικό.

21χ14 εκ., 240 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: δια-ΛΟΓΟΣ: Επετηρίδα Φιλοσοφικής Έρευνας
Ονομασία υποσειράς: Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη - Μελέτες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300.01 (Κοινωνικές επιστήμες - Φιλοσοφία και θεωρία)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-3078-9
ISBN (10ψήφιο): 960-02-3078-1
Βάρος: 0.332 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.