Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαλέξεις θεματικής χαρτογραφίας

Διαλέξεις θεματικής χαρτογραφίας
Οι απόπειρες γραφικής αναπαράστασης του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος έχουν μακρά ιστορία και ταυτίζονται ίσως, με τα πρώτα βήματα του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ιστορία της χαρτογραφίας αποδίδει την εξέλιξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων σχετικά με τα ζητήματα αντίληψης και καταγραφής στοιχείων, γεγονότων και φαινομένων περί τη γήινη επιφάνεια σε τοπικές ή ευρύτερες κλίμακες. Ο εκτεταμένος ρόλος του χάρτη οδήγησε σε νέες προκλήσεις για τη χαρτογραφία και η κυριότερη από αυτές είναι η θεματική χαρτογραφική απεικόνιση.
Ο θεματικός χάρτης είναι παραδοσιακά ένα επικοινωνιακό μέσο και ταυτόχρονα ένα εργαλείο ανάλυσης και ερμηνείας του γεωγραφικού και κοινωνικο-οικονομικού χώρου. Με τη σύγχρονη ψηφιακή έκφανση του και την υποστήριξη που παρέχουν τα γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα, εμπεδώνεται ως ένα μεθοδολογικό μέσο υποβοήθησης των διαδικασιών λήψης χωρικών αποφάσεων, του σχεδιασμού και της χάραξης πολιτικών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

24χ17 εκ., 387 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 526.8 (Χαρτογραφία )
ISBN: 978-960-9495-44-8
ISBN (10ψήφιο): 960-9495-44-3
Βάρος: 0.943 κιλά
Εκδότης: Δίσιγμα
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
42.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

39.16
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κάτσιος, Ιωάννης
Ο Κάτσιος Ιωάννης είναι Διπλ. Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωγραφία και τη Χωροταξία (Univ. Paris IV-Sorbone), τη Θεματική Χαρτογραφία και τη Γραφική Σημειολογία (΄Ecole Pratique des Hautes ΄Etudes). Είναι διδάκτωρ Περιφερειακής Επιστήμης του Τμ. Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και μελέτες Χωροταξίας, Πολεοδομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κτηματολογίου κ.ά., με αντίστοιχες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει διατελέσει διευθυντής του Τομέα GIS του ΕΠΙ Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο έχει διδάξει Γεωγραφική Ανάλυση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Διδάσκει από το 1996 Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών και Θεματική Χαρτογραφία στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Ως επισκέπτης καθηγητής, διδάσκει Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως μελετητής Τοπογραφικών, Πολεοδομικών και Ρυμοτομικών Μελετών, καθώς και ως σύμβουλος εταιριών στην ανάπτυξη συστημάτων Γεωπληροφορικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.