Ο Γιάννης Δαλιανίδης μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Γιάννης Δαλιανίδης μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

Ιάσων Τριανταφυλλίδης

Γιάννης Δαλιανίδης

Δεν ήταν εύκολος άνθρωπος ο Γιάννης Δαλιανίδης. Αλλά είχε μια βαθιά καλοσύνη στην ψυχή του, δεν μιλούσε άσχημα για τους άλλους, ήταν πολύ μορφωμένος αλλά δεν το επεδείκνυε, ήταν καλός φίλος, αξιοπρεπής, είχε πολύ χιούμορ και ήταν γεμάτος ζωή μέχρι την τελευταία στιγμή, σε βαθμό που σε έκανε δίπλα του να αισθάνεσαι εσύ ηλικιωμένος. Συνήθιζε να λέει μέχρι το φινάλε του πως όταν η ώρα πάει 6μμ και δεν έχει κανονίσει ακόμη με ποιους θα βγει το βράδυ, πάθαινε πανικό στη σκεψη ότι θα μείνει στο σπίτι και δεν θα βγει.

Ιάσων Τριανταφυλλίδης (Συγγραφέας)

Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου. Γράφει σε εφημερίδες, περιοδικά, κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και συχνά, τελευταίως, γράφει και βιβλία όπως: "Στο τέλος μιλάει το πανί" (Άμμος), "Η μαγεία των μιούζικαλ" (Εξάντας), "Ταινίες για φίλημα" (Εξάντας), "Γιώργος Μουζάκης" (Άγκυρα).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Δαλιανίδης

Γιάννης Δαλιανίδης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Δαλιανίδης είναι ο πλέον εμπορικός σκηνοθέτης του ελληνικού κινηματογράφου. Ξεκίνησε ως χορευτής, χορογράφος και ηθοποιός στο μουσικό θέατρο. Το 1949 εμφανίστηκε ως ηθοποιός στην ταινία "Δυο κόσμοι". Από το 1958 άρχισε να γράφει σενάρια. Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έγινε την επόμενη χρονιά και καθιερώθηκε αμέσως. Συνέχισε να γράφει σενάρια αισθηματικών κομεντί, ή να διασκευάζει θεατρικά έργα και να τα σκηνοθετεί σε διάφορες εταιρείες έως το 1961. Είναι η χρονιά που πέρασε το κατώφλι της Φίνος Φιλμ στην οποία δούλεψε κατʼ αποκλειστικότητα, "σφραγίζοντας" σε μεγάλο βαθμό με το προσωπικό του στίγμα το ρεπερτόριο της, έως το 1977 που γυρίστηκε η τελευταία ταινία της εταιρείας ("Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται"). Ειδικεύτηκε στο ελληνικό μιούζικαλ και τα κοινωνικά δράματα. Έγραψε επίσης για το θέατρο και την τηλεόραση. Το 2002 το 43ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον τίμησε για το σύνολο της προσφοράς του στον ελληνικό κινηματογράφο, με ένα αφιέρωμα στο έργο του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
170
Διαστάσεις:
14x14
Βάρος:
0.176 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση