Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Res Publica II: Δικαιώματα του ανθρώπου
(Η ευρωπαϊκή διάσταση)
Συγγραφέας:   Πέτρος Ι. Παραράς


No Cover
Στον παρόντα τόμο συγκεντρώνονται 69 μελέτες του συγγραφέα που αναφέρονται όλες σε θέματα ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως είναι, μεταξύ άλλων,

η ελευθερία της εργασίας, η αξιοκρατία, οι φορείς των κοινωνικών παροχών, η επαγγελματική ελευθερία, το κοινωνικό δικαίωμα για αξιοπρεπή κατοικία, το κεκτημένο του ευρωπαϊκού συνταγματικού πολιτισμού, η αρχή της προστατευομένης εμπιστοσύνης, η νομική φύση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1948), η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, η αδύνατη οικουμενικότητα των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το δικαίωμα στην ασφάλεια, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κλπ.

Όμως, στον παρόντα Τόμο προτάσσεται, κατʼ εξαίρεση, και μια ν έ α μελέτη που αναφέρεται στην β€œΕλεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας” (σελ. 1-103), όπου, μεταξύ άλλων, προσεγγίζεται – με ερμηνεία του άρθρου 5 § 1 εδ. α΄ του Συντάγματος – το δόγμα της ελευθερίας, το περιεχόμενο του δικαιώματος της προσωπικότητας με τις ποικίλες εκδηλώσεις του, η αρχή της προσωπικής αυτονομίας, αλλά και οι περιορισμοί στην κατʼ αρχήν ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Στο τέλος του Τόμου παρατίθεται αναλυτικό καθʼ ύλην Ευρετήριο, ώστε να καθίσταται ευχερής ο άμεσος εντοπισμός πολλών επιμέρους εννοιών που είναι διάσπαρτες μέσα στο κείμενο των μελετών.

25χ18 εκ., 769 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Συνταγματικό δίκαιο - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 341.481 (Ανθρώπινα δικαιώματα)
ISBN: 978-960-568-122-7
ISBN (10ψήφιο): 960-568-122-6
Βάρος: 1.731 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
50.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

47.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.