Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντιγραφή στις εξετάσεις και φοιτητική κουλτούρα
(Μια εμπειρική έρευνα)
Συγγραφέας:   Luciana Benincasa


No Cover
"Πώς μιλούν φοιτητές και φοιτήτριες για την αντιγραφή στις εξετάσεις; Αυτό το ερώτημα προσπάθησα να απαντήσω με την παρούσα μελέτη. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 2010 και 2012 μέσα από ημιδομημένες συνεντεύξεις με προπτυχιακούς φοιτητές σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Υιοθέτησα ένα κονωνικο-κοσντρουξιονιστικό ερευνητικό σχέδιο και μία πολιτισμική οπτική. Όλες οι μεθοδολογικές επιλογές έγιναν αντικείμενο συζήτησης, ώστε να καταστεί σαφής η πορεία διεξαγωγής της έρευνας. Τα ευρήματα ερμηνεύονται μέσα από την ανθρωπολογική έννοια του πολιτισμικού διαλόγου και ο λόγος των συμμετεχόντων περιγράφεται σε σχέση με τις πολιτισμικές αξίες της ευρύτερης κοινωνίας. Οι ΄αντιφάσεις΄ στο λόγο των φοιτητών και φοιτητριών προσεγγίζονται ως έκφανση ενός συνεχόμενου ΄πολιτισμικού διαλόγου΄, ο οποίος διεξάγεται στην Ελληνική κοινωνία μεταξύ διαφορετικών αντιλήψεων γύρω από τις έννοιες του κανόνα και του νόμου. "

Luciana Benincasa

24χ17 εκ., 256 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 378 (Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια)
ISBN: 978-960-458-428-4
ISBN (10ψήφιο): 960-458-428-6
Βάρος: 0.618 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Luciana Benincasa είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής στο Τμήμα ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στην πολιτισμική προσέγγιση όψεων της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με έμφαση στις έννοιες του συμβόλου και της τελετουργίας. Η Luciana Benincasa έχει μελετήσει μεταξύ άλλων τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις σχολικές εκδηλώσεις εθνικής μνήμης και τις πολιτισμικές παραδοχές ερωτηματολογίων που χρησιμοποιήθηκαν σε μελέτες με μαθητές ελληνικών σχολείων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.