Ρινόκερος και ελέφαντας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ρινόκερος και ελέφαντας

Βασιλική Παππά

11.94€ -10% 10.75€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786185077099

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Οκτώ

Ένας ρινόκερος ταξιδεύει στην Πορτογαλία με προορισμό τη Ρώμη.Ένας ελέφαντας βρίσκει τον τελικό προορισμό του στη Ρώμη, ύστερα από μεγάλη περιπέτεια. Γίνεται το αγαπημένο κατοικίδιο του πάπα, ο έμπιστος φίλος του, ο θεραπευτής του.Όμως ο ίδιος δεν γιατρεύεται. Παραμένει αλυσοδεμένος, ακινητοποιημένος και μόνος.Ένας ρινόκερος και ένας ελέφαντας γίνονται πρόσωπα με συναισθήματα.Επικοινωνούν μεταξύ τους και εκφράζονται, καθένας με τον δικό του τρόπο.Την ιστορία τους θα την αφηγηθεί εκείνος σ’ Εκείνη, δείχνοντας πώς οι συμπτώσεις ενός ταξιδιού μπορούν να δώσουν καινούργιο νόημα στη ζωή. Ή να επιβεβαιώσουν το παλιό.

Ένα ταξίδι στη Λισαβόνα ως ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης του μ` Εκείνη. Ο ήρωας ανακαλύπτει στον πύργο του Μπελέμ το κεφάλι ενός ρινόκερου ν` ατενίζει τα νερά του Τάγου. Γυρνώντας στην Αθήνα αφηγείται την ιστορία του. Ο ρινόκερος έφτασε στη Λισαβόνα πριν από πεντακόσια χρόνια, όταν ο Ινδός βασιλιάς τον χαρίζει στους Πορτογάλους, περιλαμβάνοντάς τον στα δώρα που ανταλλάχτηκαν ως επισφράγισμα της μεταξύ τους φιλίας. Ο ρινόκερος αποστέλλεται στον βασιλιά Μανουήλ της Πορτογαλίας, ο οποίος τον υποδέχεται με δόξα και τιμές. Ωστόσο αργότερα αποφασίζει ότι δεν του είναι τελικά χρήσιμος και τον στέλνει ως δώρο με τη σειρά του στον πάπα Λέοντα Ι΄. Δυστυχώς το πλοίο που μεταφέρει το ρινόκερο ναυαγεί. Ο πάπας απογοητεύεται πολύ καθώς προσδοκούσε ότι ο ρινόκερος αφενός θα εμπλούτιζε την ξακουστή συλλογή του από εξωτικά ζώα, αφετέρου θα χρησίμευε για παρέα στον ελέφαντα που ήδη διατηρούσε στην αυλή του. Ο ελέφαντας του πάπα, ο Χάνο, ήταν διάσημος για τις κινησιολογικές του επιδόσεις αλλά και για τις επικοινωνιακές του δεξιότητες. Δεν ήταν μόνο το αγαπημένο κατοικίδιο του πάπα, μα και ο καλύτερός του φίλος. Η μοναδική τους σχέση ξεπερνούσε τα συνήθη δεδομένα της σχέσης ανθρώπου και ζώου. Ο Χάνο του ήταν απαραίτητος. Ώσπου ο Χάνο αρρώστησε βαριά. Και κανείς γιατρός δεν μπόρεσε να τον γιατρέψει, όσο κι αν προσπάθησε. Ο θάνατος του Χάνο βύθισε σε βαρύ πένθος τον πάπα. Ήταν ένα γεγονός αξιομνημόνευτο για τη Ρώμη και το λαό της. Και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ο πάπας αρρώστησε θανάσιμα κι εκείνος. Η ιστορία του ρινόκερου και του ελέφαντα θύμισε στον ήρωα τη δική του ιστορία, όπου πρωταγωνίστρια ήταν Εκείνη. Εκείνη, για την οποία έγραψε την ιστορία και στην οποία την αφιέρωσε. Η αγάπη που έρχεται ξαφνικά, τα συναισθήματα που ξυπνούν έναν παιδικό εαυτό, η προσμονή και η ματαίωση, το ανεκπλήρωτο, η περιπλάνηση στον χώρο και τον χρόνο και η αναζήτηση του Εαυτού μέσα από τον Άλλον με καμβά την Πορτογαλία της εποχής των Ανακαλύψεων.

[Πηγή http://www.okto.com.gr/]

Βασιλική Παππά

Βασιλική Παππά (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Παππά είναι συμβουλευτική ψυχολόγος, πρόεδρος και επιστημονικά υπεύθυνη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων. Έχει διδάξει ψυχολογία στα τμήματα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και σε διάφορα μεταπτυχιακά προ­γράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, στις πρακτικές ανατροφής και διαπαιδαγώγησης, καθώς και στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
190
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.3 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση