Η πύλη της Αιωνιότητας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η πύλη της Αιωνιότητας

Ken Follett

Η τριλογία «ΑΙΩΝΑΣ», το μεγαλειώδες ιστορικό έπος του Κεν Φόλετ, φτάνει στο εντυπωσιακό φινάλε της…
Βερολίνο, 1961: Λίγο πριν το Τείχος χωρίσει οριστικά στα δύο την πόλη, η Ρεμπέκα Χόφμαν, μια δασκάλα παρακολουθούμενη από τη Στάζι, κάνει μια ανακάλυψη που ανατρέπει ολόκληρο τον κόσμο της... Την ίδια στιγμή στην Αμερική, ο νεαρός μιγάς και λαμπρός δικηγόρος Τζορτζ Τζέικς μπαίνει στο επιτελείο του Μπομπ Κένεντι, καθώς ο αγώνας των μαύρων με αρχηγό των Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κορυφώνεται. Και στην άλλη άκρη του κόσμου, ο φιλόδοξος Ντίμκα Ντβόρκιν ανεβαίνει γοργά στην ιεραρχία του Κρεμλίνου, ενώ η αδερφή του παίρνει το δικό της δρόμο, που θα την οδηγήσει από τη Μόσχα στην Κούβα κι από κει στην Πράγα και τη Βαρσοβία…

Μέσα από τις ζωές των ηρώων του, ξεκινώντας από τη δεκαετία του Ά60 και φτάνοντας μέχρι τα τελευταία χρόνια του 20ού αιώνα, ο Κεν Φόλετ εξιστορεί με μαεστρία κορυφαία ιστορικά γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Βιετνάμ, η κρίση των πυραύλων στην Κούβα, οι δολοφονίες μεγάλων ηγετών και η πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Μια συναρπαστική σκιαγράφηση μιας εποχής συγκλονιστικών αλλαγών και ενός κόσμου που νομίζαμε πως γνωρίζαμε, αλλά που μετά από αυτό το έργο δε θα μας φανεί ποτέ ξανά ο ίδιος. 

Ken Follett

Ken Follett (Συγγραφέας)

Ο Κεν Φόλετ γεννήθηκε στην Ουαλία. Σπούδασε φιλοσοφία στο Λονδίνο και εργάστηκε ως δημοσιογράφος αρχικά στη "South Wales Echo" και αργότερα στην "Evening News". Έγραψε τα πρώτα του έργα ασκώντας παράλληλα τη δημοσιογραφία. Από το 1977 ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Έχει γράψει μέχρι σήμερα δεκαoκτώ μυθιστορήματα, που όλα έγιναν διεθνή μπεστ σέλερ, και επίσης παιδικά βιβλία και σενάρια. Καταξιωμένος τόσο στο αναγνωστικό κοινό όσο και στους βιβλιοκριτικούς, έχει χαρακτηριστεί ως "μετρ" από το περιοδικό Time. Ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα του περιλαμβάνονται τα "Μάτι της βελόνας", "Κώδικας Ρεβέκκα", "Ο άνθρωπος από τη Ρωσία", "Στυλοβάτες της γης" και "Ένα μέρος που λεγόταν Eλευθερία". Είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών και έχει τιμηθεί με το βραβείο Edgar για το "Μάτι της βελόνας",και με το βραβείο Corine για το "Κωδικός: Κίσσες". Πολλά βιβλία του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η Columbia Pictures έχει αγοράσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του τελευταίου βιβλίου του, "Αντίστροφη μέτρηση". Ζει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του Μπάρμπαρα και τα παιδιά τους. Μετά τη λογοτεχνία, η δεύτερη μεγάλη αγάπη του είναι η μουσική και πότε πότε παίζει μπάσο σε μια ορχήστρα μπλουζ. Διατηρεί δική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο: www.ken-follet.com.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Σπανδωνής

Γιάννης Σπανδωνής (Μεταφραστής)

Γεννημένος στην Αθήνα το 1947, δημοσιογράφος κι απόγονος δημοσιογράφων, ο Γιάννης Σπανδωνής εργάστηκε σ΄ επιτελικές θέσεις μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και στην τηλεόραση. Το 1985 οργάνωσε με τη συνεργασία κι άλλων δημοσιογράφων το πρώτο ηλεκτρονικό αρχείο δημοσιογραφικών πληροφοριών, για λογαριασμό του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Μπότση. Με το πρώτο του βιβλίο "Κάποτε στο Αιγαίο" αποσπά το βραβείο Μαρίας Περ. Ράλλη για τον καλύτερο νεοεμφανιζόμενο συγγραφέα του 1983. Ακολούθησαν "Ο θρήνος" (1984, Α Βραβείο Παρνασσού), "Οι Γραικοί" (1985, Α Βραβείο Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών - Ροταριανού Ομίλου), το "Προς άγνωστη κατεύθυνση" (1986, προηγούμενος τίτλος του Έτσι τα ΄φερε η μοίρα) και η μυθιστορηματική βιογραφία "Ρήγας Βελεστινλής. Ο επαναστάτης με τα τραγούδια" (Ωκεανίδα, 1995). Οι λογοτεχνικές μεταφράσεις του Γιάννη Σπανδωνή, εξάλλου, έχουν αποσπάσει ευμενή σχόλια κι επαίνους τόσο από τους κριτικούς όσο κι από πνευματικά ιδρύματα της χώρας μας και του εξωτερικού. Πιστεύοντας ότι "λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του δεν μπορεί να προγραμματίσει το μέλλον του", ο Σπανδωνής ασχολείται κυρίως με το διαχρονικό ιστορικό μυθιστόρημα.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
1248
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.744 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση