Ο εξάδελφος Πονς
zoom in
18.00€ -21% 14.22€

Ο "Εξάδελφος Πονς" θεωρείται ένα από τα ωραιότερα μυθιστορήματα που αποτελούν την ομάδα έργων με τίτλο "Ανθρώπινη Κωμωδία" του Μπαλζάκ, όπου αναλύονται χαρακτήρες, συμπεριφορές και σχέσεις. Στο βιβλίο αυτό, με διεισδυτικό ύφος ο συγγραφέας αναλύει την προσπάθεια πολλών ανθρώπων που ανήκουν στο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον του συλλέκτη Πονς να καρπωθούν την πολύτιμη συλλογή έργων τέχνης του. Παρότι η διεκδίκηση αφορά ένα πνευματικό περιουσιακό στοιχείο, ο αγώνας τους είναι ανελέητος, απογυμνωμένος από κάθε είδους συναίσθημα, χωρίς κανένα σεβασμό στην ουσία και στη χρησιμότητα της Τέχνης. Ο Μπαλζάκ απομυθοποιεί τις αστικές αξίες και διακωμωδεί τις κοινωνίες που υπηρετούν το χρήμα, το ψέμα και την υποκρισία.

Honore de Balzac

Honore de Balzac (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1799 στην πόλη Τουρ της Γαλλίας. Σπούδασε νομικά ύστερα από παρότρυνση της οικογένειας του και φιλοσοφία, σπουδές που γρήγορα εγκατέλειψε γιά να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία. Υπήρξε ο δημιουργός ενός κορυφαίου έργου της "Ανθρώπινης κωμωδίας", ένα γιγάντιο έργο που αποτελείται από 100 και πλέον ιστορίες. Ένα έργο ζωής, μετά το θάνατό του δημοσιεύτηκε σε 24 τόμους και μέσα σ΄ αυτό είχε φτιάξει πάνω από 2000 χαρακτήρες. Μερικές σημαντικές δουλειές του Μπαλζάκ είναι η "Ευγενία Γκράντε", "Ο Μπαρμπα- Γκοριό", "Χαμένα όνειρα" κ.ά. Πέθανε το 1850 σε ηλικία 51 ετών στο Παρίσι.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Θεοφάνους (Μεταφραστής)

Ο Κώστας Θεοφάνους γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1919. Υπήρξε καθηγητής Γαλλικών στη Μέση Εκπαίδευση. Ασχολήθηκε με την ποίηση, την πεζογραφία και την τεχνοκριτική και έχει μεταφράσει πολλά έργα της κλασικής γαλλικής λογοτεχνίας.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
472
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.49 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση