Στρατηγικό βιομηχανικό (Β2Β) μάρκετινγκ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στρατηγικό βιομηχανικό (Β2Β) μάρκετινγκ

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση

Συλλογικό έργο

Γεώργιος Ι. Αυλωνίτης

Κωνσταντίνος Ήντουνας

61.89€ -15% 52.61€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες

  • ISBN:

    9786185131005

  • Κατηγορίες:

    Πολιτική | Οικονομία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2015

  • Εκδότης

    Rosili

Το μάρκετινγκ δεν περιορίζεται στα καταναλωτικά προϊόντα αλλά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των επιχειρήσεων εκείνων που προμηθεύουν με προϊόντα και υπηρεσίες τις βιομηχανικές επιχειρήσεις, τις βιοτεχνίες, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τα ιδρύματα και άλλους οικονομικούς οργανισμούς. Το Βιομηχανικό (Business-to-Business ή Β2Β) Μάρκετινγκ που ασχολείται με την ικανοποίηση των αγοραστικών αναγκών και απαιτήσεων οργανισμών (κι όχι ατόμων) και αντιπροσωπεύει περίπου το 60% των χρηματικών συναλλαγών στην εθνική μας οικονομία, αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα μελέτης στα πλαίσια της επιστήμης του Μάρκετινγκ.

Το βιβλίο "Στρατηγικό Βιομηχανικό Μάρκετινγκ" των συγγραφέων Γ. Αυλωνίτη, Σ. Δημητριάδη και Κ. Ήντουνα αποτελεί μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη μελέτη του Βιομηχανικού Μάρκετινγκ και σκοπό έχει να συμβάλλει στην προσπάθεια μελέτης, έρευνας και διάδοσης του Βιομηχανικού Μάρκετινγκ στην Ελλάδα.

Το βιβλίο είναι δομημένο σε πέντε μέρη:
1ο μέρος: Βασικές Διαστάσεις Βιομηχανικών Προϊόντων/Αγορών και Συμπεριφοράς Βιομηχανικών Πελατών
βασικές έννοιες βιομηχανικού μάρκετινγκ, ανάλυση αγοραστικής συμπεριφοράς βιομηχανικών πελατών, αγοραστική συμπεριφορά των ελληνικών βιομηχανικών επιχειρήσεων, διοίκηση σχέσεων στις βιομηχανικές αγορές
2ο μέρος: Ανάλυση Ζήτησης και Ευκαιριών στη Βιομηχανική (Β2Β) Αγορά
έρευνα μάρκετινγκ βιομηχανικής αγοράς, τμηματοποίηση βιομηχανικής αγοράς και τοποθέτηση προϊόντος, ηλεκτρονικό εμπόριο και μάρκετινγκ στις βιομηχανικές αγορές
3ο μέρος: Στρατηγικές Μάρκετινγκ για Βιομηχανικές (Β2Β) Αγορές
στρατηγικός σχεδιασμός βιομηχανικού μάρκετινγκ, διοίκηση προϊόντων για βιομηχανικές αγορές, τιμολόγηση για βιομηχανικές αγορές, διοίκηση καναλιών διανομής και εφοδιαστικής αλυσίδας για βιομηχανικές αγορές, οργάνωση δύναμης πωλήσεων για βιομηχανικές αγορές, μέθοδοι επικοινωνίας και προβολής για βιομηχανικές αγορές
4ο μέρος: Ειδικά Θέματα Βιομηχανικού (Β2Β) Μάρκετινγκ
μάρκετινγκ βιομηχανικών υπηρεσιών, διεθνές βιομηχανικό μάρκετινγκ
5ο μέρος: Μελέτες περίπτωσης
ενδιαφέρουσες μελέτες περίπτωσης που χρησιμεύουν στη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη

Αξίζει να σημειωθεί πως το "Στρατηγικό Βιομηχανικό Μάρκετινγκ" περιέχει στόχους μάθησης στην αρχή κάθε κεφαλαίου, πίνακες, σχήματα, παραδείγματα, πραγματικά στοιχεία, σύνοψη κεφαλαίου, βιβλιογραφικές αναφορές ανά κεφάλαιο, ξεχωριστό μέρος για μελέτες περίπτωσης με ερωτήσεις.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε:
- φοιτητές που έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα σπουδών τους το μάθημα του Βιομηχανικού (Β2Β) Μάρκετινγκ, για τους οποίους αποτελεί ένα σύγχρονο, επιστημονικά τεκμηριωμένο σύγγραμμα με πρακτικά παραδείγματα, ώστε να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν σε όλες τις ιδιαίτερες πτυχές/πεδία του βιομηχανικού μάρκετινγκ,
- στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που ασχολούνται με το μάρκετινγκ ή την αγορά/προμήθεια βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και σε επιχειρηματίες των βιομηχανικών αγορών στους οποίους προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μεθόδων και εργαλείων στρατηγικής ανάλυσης και ενεργειών μάρκετινγκ, ώστε να πετύχουν πιο αποτελεσματικά τους στόχους τους.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Ι. Αυλωνίτης

Γεώργιος Ι. Αυλωνίτης (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Αυλωνίτης είναι καθηγητής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ του ιδίου τμήματος και διευθυντής σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος "Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες" για στελέχη επιχειρήσεων. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μ. Βρετανία όπου έλαβε διαδοχικά το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πτυχίο Master στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Aston και το Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D) από το Τμήμα Σπουδών Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Strathclyde. Από τον Ιανουάριο του 1981 μέχρι το Δεκέμβριο του 1985 δίδαξε Μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο του Strathclyde και διετέλεσε σύμβουλος διαφόρων επιχειρήσεων. Έχει παρουσιάσει μια σειρά εργασιών στις Η.Π.Α., Καναδά και Ευρώπης και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 150 άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και στα πιο αξιόλογα επιστημονικά περιοδικά Μάρκετινγκ στον κόσμο που περιλαμβάνουν το Journal of Marketing, το Journal of the Academy of Marketing Science, το International Journal of Research in Marketing, το Journal of Product Innovation Management κ.ά. Είναι μέλος του Editorial Board σε έντεκα διεθνή περιοδικά του Μάρκετινγκ μεταξύ των οποίων το Journal of Business Research, το Industrial Marketing Management και το European Journal of Marketing, ενώ έχει τιμηθεί κατά καιρούς με βραβείο καλύτερης δημοσιευμένης εργασίας (best paper award). Έχει εκπονήσει ένα μεγάλο αριθμό ερευνητικών μελετών για τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και, κατά καιρούς, έχει διατελέσει σύμβουλος σε θέματα Στρατηγικής Μάρκετινγκ και Οργάνωσης Πωλήσεων σε πολλές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2000), Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ECR Hellas (1995-1998), Αντιπρόεδρος της European Marketing Academy (1990-1993). Είναι εκλεγμένο Fellow του Chartered Institute of Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου και από τους εμπνευστές της ίδρυσης της Ελληνικής Ακαδημίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Ήντουνας

Κωνσταντίνος Ήντουνας (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ήντουνας είναι λέκτορας στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Τα διδακτορικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τα επιστημονικά πεδία της τιμολόγησης, του μάρκετινγκ των υπηρεσιών και της ανάπτυξης νέων προϊόντων. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή περιοδικά ενώ παράλληλα άλλες εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια όπως το European Marketing Academy Conference. Είναι αξιολογητής άρθρων στο περιοδικό Journal of Product and Brand Management καθώς και στο Fordham Pricing Conference, που διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο από το πανεπιστήμιο του Fordham της Νέας Υόρκης. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), το Υπουργείο Εργασίας και τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ). Παράλληλα, έχει διεξάγει σεμινάρια σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών στο γνωστικό αντικείμενο της τιμολόγησης. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σέργιος Δημητριάδης (Συγγραφέας)

Ο Σέργιος Δημητριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) από το οποίο αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Diplome d" Etudes Approfondies) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Institut d" Administration des Entreprises της Aix-en-Provence (πανεπιστήμιο Aix-Marseille III) στη Γαλλία, όπου ολοκλήρωσε και τις διδακτορικές σπουδές στο μάρκετινγκ το 1991. Η διδακτορική του διατριβή έλαβε το πρώτο ex-aequo ερευνητικό βραβείο της γαλλικής Fondation de la Distribution. Ο Σέργιος Δημητριάδης ξεκίνησε το διδακτικό του έργο το 1988 ως βοηθός στο τμήμα διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Aix-Marseille II. Στο διάστημα 1991-1994 διετέλεσε καθηγητής στην Ecole Supιrieure de Commerce της Grenoble, όπου διηύθυνε και το τμήμα μάρκετινγκ. Το Σεπτέμβριο του 1994 εξελέγη επίκουρος καθηγητής (maξtre des confιrences) στο δημόσιο πανεπιστήμιο Pierre Mendθs France (πανεπιστήμιο Grenoble II) της Γαλλίας. Στο διάστημα 1994-2000 δίδαξε σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα φοιτητών και στελεχών και διετέλεσε διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων CAAE (MBA) στη σχολή Ecole Superieure des Affaires του πανεπιστημίου της Grenoble. Τον Ιούλιο 2000 ανέλαβε καθήκοντα στο τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ (σημερινό Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη θέση του επίκουρου καθηγητή, όπου διδάσκει τα μαθήματα «Εισαγωγή στο μάρκετινγκ», «Βιομηχανικό μάρκετινγκ» και «Ηλεκτρονικό μάρκετινγκ» σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης ο Σ. Δημητριάδης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο ΜΒΑ του CUOA (Consorzio Universario per gli studi di Organizzazione Aziendale, Vicenza, Ιταλία) το διάστημα 1995 - 2000. Τα ερευνητικά και διδακτικά ενδιαφέροντα του κ. Δημητριάδη αφορούν στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στο μάρκετινγκ, στο βιομηχανικό μάρκετινγκ, στο μάρκετινγκ υπηρεσιών και στο στρατηγικό μάρκετινγκ καθώς και σε μελέτες για λογαριασμό ποικίλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Ο κ. Δημητριάδης έχει δημοσιεύσει άρθρα σε γαλλόφωνα και αγγλόφωνα επιστημονικά περιοδικά, όπως στα Dιcisions Marketing, Recherche et Applications en Marketing, Journal of Marketing Education, Journal of Business Research και Journal of Services Marketing, και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου με θέμα τη διοίκηση εμπορικής επωνυμίας (brand management). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Παράλληλα, έχει διατελέσει σύμβουλος και επιστημονικός υπεύθυνος σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
688
Βάρος:
1.474 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση