Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κατ΄ οίκον νοσηλευτική φροντίδα
(Έννοιες, δεξιότητες, εφαρμογές)

Κατ΄ οίκον νοσηλευτική φροντίδα
Με δεδομένο ότι το σπίτι και η οικογένεια είναι τα πραγματικά κέντρα της ζωής ενός ασθενούς, η κατʼ οίκον φροντίδα υγείας αναλαμβάνει να ενταχθεί στο οικιακό και οικογενειακό πλαίσιο και από εκεί να παρέχει τη βοήθεια και την ενδυνάμωση που έχουν ανάγκη ο ασθενής και η οικογένειά του.

Η πολυπλοκότητα μιας τέτοιας φιλοσοφίας της υγείας οφείλεται στο γεγονός ότι η φροντίδα και η αποκατάσταση ενός ασθενούς κατʼ οίκον απαιτεί στέρεα επιστημονική κατάρτιση -με κλινικές δεξιότητες πολλών επιπέδων-, ολιστική αντίληψη, αποφασιστικότητα και ικανότητες προσαρμογής και επικοινωνίας με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Σε επίπεδο υπηρεσίας, απαιτεί οργανωτικό πνεύμα και ικανότητα συντονισμού, τεχνολογικές γνώσεις για την τηλενοσηλευτική, και επαρκή ηθική συγκρότηση εξαιτίας των διλημμάτων που ενδέχεται να εμφανιστούν.

Οι νοσηλευτές εν γένει και όσοι εξειδικεύονται στην Κοινοτική Νοσηλευτική θα βρουν στο παρόν βιβλίο κατευθύνσεις και ερεθίσματα σχετικά με την κατʼ οίκον νοσηλευτική φροντίδα, θα θυμηθούν και θα αποσαφηνίσουν θεμελιώδεις έννοιες της φιλοσοφίας της, και ενδεχομένως θα ξαναβρούν τη χαρά και το ενδιαφέρον για μια άκρως σημαντική περιοχή της δημόσιας υγείας, η οποία διεκδικεί πλέον μια καίρια θέση στο οικοδόμημα των δομών υγείας της χώρας μας.

24χ17 εκ., 304 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 610.73 (Νοσηλευτική)
ISBN: 978-960-452-189-0
ISBN (10ψήφιο): 960-452-189-6
Βάρος: 0.641 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.48
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καλοκαιρινού - Αναγνωστοπούλου, Αθηνά
Η Αθηνά Καλοκαιρινού - Αναγνωστοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινοτικής Νοσηλευτικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1992 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νοσηλευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Από τον Ιούλιο του 1982 έως και τον Νοέμβριο του 1998 υπήρξε νοσηλεύτρια (παθολογικών και χειρουργικών τμημάτων, εξωτερικών ιατρείων, τμήματος επειγόντων περιστατικών, λοιμώξεων) καθώς και προϊσταμένη (ΜΕΘ και Ενδοσκοπήσεων) του Κωνσταντινοπούλειου Συγκροτήματος του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας "Η Αγία Όλγα". Διετέλεσε επισκέπτρια καθηγήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής τους ΕΚΠΑ από το 1992 έως το 1998, διδάσκοντας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Κοινοτική Νοσηλευτική. Από το Δεκέμβριο του 1998 έως και σήμερα ανήκει στο ΔΕΠ του τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ εκλεγμένη στο γνωστικό αντικείμενο "Κοινοτική Νοσηλευτική". Έχει πλούσιο ελληνικό και διεθνές συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της έχει εστιαστεί στην ανάπτυξη εφαρμοσμένης κοινοτικής νοσηλευτικής έρευνας (φροντίδα υγείας στο σπίτι, σχολική νοσηλευτική, διαπολιστισμική νοσηλευτική). Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας (12 έτη) και εκπρόσωπος της χώρας σε Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Ομάδες Εργασίας (ICN-WENR).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.