Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιδιωτική ασφάλιση και διαχείριση κινδύνων
Συγγραφέας:   Μιλτιάδης Νεκτάριος


Offer

Η παρούσα έκδοση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και εμπέδωση της μεθοδολογίας της διαχείρισης των κινδύνων, στο επίπεδο του ατόμου, του νοικοκυριού, της επιχείρησης, και της κοινωνίας. Το πρώτο μέρος του βιβλίου ασχολείται με την αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων εντοπισμού, αναγνώρισης, μέτρησης, και διαχείρισης των κινδύνων, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζημιογόνα ενδεχόμενα. Με τα τελευταία ασχολείται αποκλειστικά η ασφάλιση, η οποία είναι μια από τις εναλλακτικές μεθόδους διαχείρισης κινδύνων. Το δεύτερο μέρος ασχολείται με την αναλυτική παρουσίαση του μηχανισμού της ασφάλισης. Το τρίτο μέρος του βιβλίου επικεντρώνεται στα ζημιογόνα ενδεχόμενα των περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και παρουσιάζεται όλη η γκάμα των ασφαλιστηρίων που είναι διαθέσιμα για την αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών. Το τέταρτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στην ανάλυση των ζημιογόνων ενδεχόμενων στο χώρο των διαρκώς διευρυνόμενων αστικών ευθυνών στις σύγχρονες κοινωνίες, καθώς και στα πολλαπλά ασφαλιστήρια που έχουν αναπτυχθεί στον τομέα αυτό. Στο πέμπτο μέρος του βιβλίου επιχειρείται μια πανοραμική παρουσίαση όλων των προσωπικών κινδύνων του «κύκλου της ζωής» των ανθρώπων και δίνεται έμφαση στα συστήματα των πολλαπλών ασφαλιστικών συστημάτων, δημόσιων και ιδιωτικών, που έχουν αναπτυχθεί στις σύγχρονες κοινωνίες για την αντιμετώπιση των ζημιογόνων ενδεχόμενων του πρόωρου θανάτου, των ατυχημάτων, των ασθενειών, και της Τρίτης Ηλικίας. Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται η υφιστάμενη κατάσταση της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς καθώς και οι προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξή της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


24χ17 εκ., 608 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 368 (Ασφάλιση)
ISBN: 978-960-02-3035-2
ISBN (10ψήφιο): 960-02-3035-8
Βάρος: 1.261 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
45.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι απόφοιτος του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του πανεπιστημίου TEMPLE (Philadelphia USA), με ειδίκευση στην ιδιωτική και κοινωνική ασφάλιση και στη δημόσια οικονομική. Έχει εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος στη Χρηματιστηριακή Β. Ελλάδος (1991-93), διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής (1993-99), και διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004). Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (1993-96), και πρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2000-2004). Έχει γράψει αρκετά βιβλία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τις εξής περιοχές: εφαρμογές της θεωρίας διαχείρισης των κινδύνων, σύγκλιση ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών αγορών, κοινωνική ασφάλιση για συντάξεις, συστήματα υπηρεσιών υγείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.