Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αυτο-αξιολόγηση δασκάλου, "Μια άλλη πρόταση"
(Συγκριτική μελέτη αντιλήψεων δασκάλων-μαθητών-γονιών)

No Cover
Η αξιολόγηση, αναμφισβήτητα, είναι ένα εγγενές και απαραίτητο στοιχείο βελτίωσης της ποιότητας ιδίως όταν αλλάζει η στόχευση και από αποτίμηση της αξίας γίνεται εργαλείο πληροφόρησης για ανασχεδιασμό και εξέλιξη. Η ετεροαξιολόγηση όμως, όπως προκύπτει από το Π.Δ 152/2013, είναι κάτι ξένο προς την παιδαγωγική διαδικασία. Εκφράζει μια μορφή "εξουσίας" που ασκεί ο αξιολογητής στον αξιολογούμενο, βασίζεται σε σχετικά υποκειμενικά κριτήρια, δημιουργεί ένα κλίμα ανταγωνισμού, ενώ παρέχει ασαφή κι ελλιπή πληροφόρηση στον ίδιο τον αξιολογούμενο για την πρόοδο του.
Ένα πλουραλιστικό και συμμετοχικό μοντέλο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού θα μπορούσε να βασιστεί στην αρχή της αλληλεπίδρασης μέσα στο χώρο του σχολείου, διατηρώντας την "αντικειμενικότητα" του μοντέλου "των φυσικών επιστημών" και την ερμηνεία των αντικειμενικών στοιχείων που αυτό δίνει, συνεκτιμώντας τις υποκειμενικές απόψεις των πρωταγωνιστών. Το σχολείο είναι ανάγκη να ανοιχθεί στον εξωτερικό κόσμο και χρειάζεται, ταυτόχρονα, να παραμείνει γοητευτικό και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

181 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση)
ISBN: 978-618-81624-0-2
ISBN (10ψήφιο): 618-81624-0-8
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Bouz
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
14.91
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.27
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.