Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υπέρ της οικουμένης
(Μελέτες για την οικουμενική κίνηση και την αποστολή της Εκκλησίας στο σημερινό κόσμο)

Υπέρ της οικουμένης
Η συγκυρία μέσα στην οποία εκδίδεται το ανά χείρας βιβλίο και το καθιστά ιδιαίτερα επίκαιρο είναι η κοσμοϊστορική απόφαση της Σύναξης των Προκαθημένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας να πραγματοποιηθεί, εκτός βεβαίως απροόπτου, το από πολλών ετών κυοφορούμενο όραμα της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά την ημέρα της Πεντηκοστής του έτους 2016. Τρία από τα θέματα που έχουν εγκριθεί και αναμένεται να συζητηθούν από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο είναι τα παρακάτω: "Σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο», «Ορθόδοξη Εκκλησία και Οικουμενική Κίνηση" και "Η συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της αγάπης μεταξύ των λαών και στην άρση των φυλετικών και άλλων διακρίσεων" .
Όλα τα κείμενα που απαρτίζουν το βιβλίο αναφέρονται στα θέματα αυτά. Προσεγγίζουν, δηλαδή, σημαντικά προβλήματα που αναφύονται κατά τις σύγχρονες εκκλησιολογικές και οικουμενικές αναζητήσεις μέσα στα νέα ιστορικά δεδομένα που έχουν προκύψει και τις σημαντικές
κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που συντελούνται σήμερα. Προσπαθούν ακόμη να καταγράψουν την παρουσία και τη συμμετοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Οικουμενική Κίνηση και το πώς αυτή, με βάση τη σύγχρονη θεολογική έρευνα, την πίστη και τη ζωή της, μέσα σε αυτές τις νέες ιστορικές συνθήκες έχει (ή μπορεί να) συμβάλει στη διαμόρφωση μιας κοινής οικουμενικής μαρτυρίας και δράσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης και του τεράστιου μεγέθους, της πολυπλοκότητας και της όξυνσης των κινδύνων που απειλούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

24χ17 εκ., 712 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 262 (Εκκλησιολογία )
ISBN: 978-618-81409-4-3
ISBN (10ψήφιο): 618-81409-4-3
Βάρος: 1.473 κιλά
Εκδότης: Ostracon Publishing p.c.
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
44.52
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

39.62
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσομπανίδης, Στυλιανός Χ.
Ο Στυλιανός Τσομπανίδης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε θεολογία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (1984-1988) και Χαϊδελβέργης (1990-1995). Το 1996 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Είναι λέκτορας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο "Οικουμενική κίνηση: ιστορία - θεολογικοί διάλογοι".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.