Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεολογία της Καινής Διαθήκης
(Εισαγωγή, θεολογία των παύλειων επιστολών και θεολογία της ιωάννειας γραμματείας)

Θεολογία της Καινής Διαθήκης
Η Καινή Διαθήκη μαζί με την Παλαιά Διαθήκη αποτελούν, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο αείμνηστος καθηγητής Ν. Ματσούκας, "... τους εκλεκτούς και εύχυμους καρπούς της παραδοσιακής ζωής" της Εκκλησίας, το περιεχόμενο των οποίων πρέπει να διερευνάται επιστημονικά.
Ειδικότερα ο κλάδος της Θεολογίας της Καινής Διαθήκης ασχολείται κατά τρόπο συστηματικό με την καταγραφή της θεολογίας και της ηθικής που αναπτύσσονται στα κείμενα της Καινής Διαθήκης. Ουσιαστικά αποτελεί το τελευταίο στάδιο της έρευνας της Κ. Διαθήκης. Με άλλα λόγια, "αν η Εισαγωγή" στην Καινή Διαθήκη αποτελεί το προστάδιο και την απαραίτητη προϋπόθεση για μια κατά το δυνατό σωστότερη "Ερμηνεία" της Καινής Διαθήκης, η "θεολογία" της Καινής Διαθήκης αποτελεί το επιστέγασμα και τη συστηματική διατύπωση του περιεχομένου της διδασκαλίας της".
Ταυτόχρονα όμως η Θεολογία της Καινής Διαθήκης από ορθόδοξη σκοπιά δεν υποκαθιστά τη γενικότερη θεολογία της Εκκλησίας, όπως αυτή είναι διατυπωμένη από τον επιστημονικό κλάδο της Δογματικής. Απλά η Θεολογία της Καινής Διαθήκης αποτελεί το πρώτο -και ως εκ τούτου
σημαντικότερο - στάδιο έκφρασης της Θεολογίας της εκκλησιαστικής παράδοση. Το παρόν έργο αποτελεί μια απόπειρα συγγραφής μιας Θεολογίας της Καινής Διαθήκης, για την σύνταξη του οποίου υιοθετούμε συγκεκριμένες επιστημονικές θέσεις, που αφορούν τον χαρακτήρα μιας Θεολογίας της Κ. Διαθήκης. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνουμε άλλες εναλλακτικές προτάσεις· απλά θεωρούμε ότι με την επιλογή αυτή δίνονται καταλληλότερες λύσεις στα ποικίλα ζητήματα που εξετάζει ο εν λόγω επιστημονικός κλάδος και τα οποία εμφανίζονται και απαιτούν την λύση τους κατά την σύνταξη μιας Θεολογίας της Καινής Διαθήκης. Ως εκ τούτου το έργο μας υπόκειται στην κρίση των ειδικών για το ορθό ή μη των όποιων επιλογών.

Στον παρόντα τόμο εξετάζουμε διάφορα εισαγωγικά θέματα μιας Θεολογίας της Καινής Διαθήκης και την θεολογία των παύλειων επιστολών και της ιωάννειας γραμματείας. Στον μέλλον θα συμπεριληφθεί και η εξέταση των θεολογιών των άλλων Βιβλίων της Καινής Διαθήκης.

24χ17 εκ., 624 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Critical Approches to the Bible
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 225 (Βίβλος. Κ.Δ. - Κριτική, ερμηνεία κλπ)
ISBN: 978-618-81287-9-8
ISBN (10ψήφιο): 618-81287-9-Χ
Βάρος: 1.293 κιλά
Εκδότης: Ostracon Publishing p.c.
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
40.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.85
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.