Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δημιουργικότητα και δημιουργική γραφή στην εκπαίδευση
(Από το παιδί γραμματέα στο παιδί δημιουργό κειμένων: Στρατηγικές δημιουργικής γραφής)
Συγγραφέας:   Σταύρος Γρόσδος


Δημιουργικότητα και δημιουργική γραφή στην εκπαίδευση
Συστηματικό βοήθημα για τη μύηση των μικρών παιδιών στη συγγραφή και τη δημιουργική ανάπτυξη τους μέσα από αυτή.
Με ποιούς τρόπους μπορούν να αγαπήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες το γράψιμο; Υπάρχουν τρόποι βελτίωσης των κειμένων τους ως προς τα δημιουργικά χαρακτηριστικά; Ο συγγραφέας συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο την έννοια της δημιουργικότητας με την έννοια της δημιουργικής γραφής, προσφέρει πρακτική γνώση, η οποία θα επιτρέψει στους/στις εκπαιδευτικούς, στους εμψυχωτές/τριες των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, στους γονείς, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, να υλοποιήσουν διδακτικές προτάσεις δημιουργικής γραφής, να ξεδιπλώσουν τη δική τους εμπειρία και να οδηγηθούν σε συμπεράσματα, τα οποία οδηγούν στον εκ νέου σχεδιασμό διδακτικών προτάσεων. Οι αναγνώστες - εμψυχωτές δεν αναπαραγάγουν απλώς τις δράσεις που προτείνονται σ΄ αυτό το βιβλίο, αλλά αποκτούν οι ίδιοι τη διδακτική ευχέρεια να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δραστηριότητες δημιουργικής γραφής.
Ο συγγραφέας αναζητά και προτείνει αποτελεσματικές στρατηγικές / ερεθίσματα δημιουργικής γραφής, στις οποίες κυριαρχούν οι απρόοπτες καταστάσεις / εκπλήξεις. Τα κεντρίσματα της δημιουργικότητας των παιδιών μοιάζουν με παιχνίδια και ολόκληρη η διαδικασία που θα οδηγήσει στην παραγωγή λόγου είναι ένα απολαυστικό παιχνίδι, μακριά από τη γνωσιοθηρία και τη σχολική καθημερινότητα. Τα παιδιά θα ξεπεράσουν το φόβο του λευκού χαρτιού, θα παραγάγουν και θα οργανώσουν ιδέες στο προσυγγραφικό στάδιο, θα δημιουργήσουν κείμενα που θα περιέχουν ιδέες και απόψεις μοναδικές ως προς τη θέαση του κόσμου. Προχωρώντας παραπέρα, τα παιδιά θα αποκτήσουν δεξιότητες να σκέφτονται κριτικά, να αυτοαξιολογούν, να επεξεργάζονται, να αναθεωρούν και να επαναδιατυπώνουν το κείμενο τους. Ένα διαδοχικό πέρασμα από το παιδί - καταναλωτή κειμένων, στο παιδιί - δημιουργό κειμένων και παραπέρα στο παιδί - κριτικό κειμένων.

24χ17 εκ., 280 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 372.6 (Γραφή - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
ISBN: 978-960-8396-87-6
ISBN (10ψήφιο): 960-8396-87-5
Βάρος: 0.592 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
26.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σταύρος Γρόσδος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Φλώρινας, φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.) και στο Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης "Δημ. Γληνός" του Α.Π.Θ. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει το μάθημα της εικαστικής αγωγής σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Το πανηγύρι των χρωμάτων" (εκδ. Μαστορίδη). Άρθρα του σχετικά με την αισθητική παιδεία έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά. Δίδαξε σε επιμορφωτικά προγράμματα του 1ου Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης. Έχει εκπονήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μεταξύ των οποίων ένα πρωτότυπο πρόγραμμα διδασκαλίας της μοντέρνας τέχνης που εφαρμόζεται σε σχολεία. Είναι δημιουργός και εμψυχωτής τους Εργαστηρίου Εικαστικών για δασκάλους. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.