Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μάρκετινγκ υπηρεσιών

Μάρκετινγκ υπηρεσιών
Το βιβλίο, βασισμένο στη σύγχρονη βιβλιογραφία και στη μακροχρόνια ερευνητική, συμβουλευτική και διδακτική εμπειρία των συγγραφέων, φωτίζει ενδελεχώς τη διάσταση του μάρκετινγκ στον άυλο κόσμο των υπηρεσιών. Σκοπός είναι να κατανοήσει ο αναγνώστης πώς κάποιες επιλογές, στρατηγικές και τακτικές μπορούν να οδηγήσουν μία επιχείρηση παροχής υπηρεσιών στην κερδοφορία και την επιτυχία.

Η τρίτη έκδοση συμπληρώνει τη δεύτερη πολύ επιτυχημένη έκδοση του μοναδικού έως και σήμερα πανεπιστημιακού συγγράμματος στον χώρο των υπηρεσιών στην Ελλάδα, ενσωματώνει όλα τα βασικά ζητήματα και τις εξελίξεις στον χώρο του Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και περιλαμβάνει μια σειρά case studies, τα οποία συνοδευόμενα από ερωτήσεις και παραδείγματα, συμβάλλουν στην κατανόηση των εννοιών.

Ξεκινώντας από τις ιδιαιτερότητες των υπηρεσιών συγκριτικά με τα αγαθά και τις επιπτώσεις αυτών στη συμπεριφορά των καταναλωτών και στις πρακτικές διοίκησης και μάρκετινγκ, το βιβλίο καλύπτει σφαιρικά τα στρατηγικά ζητήματα του μάρκετινγκ στις υπηρεσίες, παρουσιάζοντας τα εξής:
- ποιότητα υπηρεσίας,
- εξυπηρέτηση πελάτη,
- σημασία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών,
- οργάνωση των διαδικασιών παραγωγής της υπηρεσίας και εξυπηρέτησης,
- διοίκηση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου στις υπηρεσίες,
- τιμολόγηση των υπηρεσιών,
- τεχνικές επικοινωνίας,
- διοίκηση διανομής και διαχείριση του χώρου παροχής της υπηρεσίας,
- μάρκετινγκ βιομηχανικών υπηρεσιών.

Το "Μάρκετινγκ υπηρεσιών" απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε μεσαία και ανώτερα στελέχη που ασκούν μάρκετινγκ στον ιδιαίτερα περίπλοκο και ανταγωνιστικό χώρο των υπηρεσιών.

25χ17 εκ., 465 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μάρκετινγκ
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.8 (Μάρκετινγκ)
ISBN: 978-960-7745-39-2
ISBN (10ψήφιο): 960-7745-39-6
Βάρος: 1.075 κιλά
Εκδότης: Rosili
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
46.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.52
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γούναρης, Σπύρος
O Σπύρος Γούναρης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το Πτυχίο του το 1989. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα (MSc in Marketing) στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκόβη το 1990 ενώ το 1995 αναγορεύθηκε Διδάκτορας του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας & Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχοντας κατά την τετραετία 1991-1995 ολοκληρώσει με άριστα τη Διδακτορική του Διατριβή με θέμα «Ανάπτυξη, Εφαρμογή και Αποτελεσματικότητα του Μάρκετινγκ - Στοιχεία από την Ελληνική Πραγματικότητα». Από το Μάιο του 2002 είναι επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας 0στο οποίο διδάσκει τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή περιοδικά του χώρου του Μάρκετινγκ (Industrial Marketing Management, European Journal of Marke-ting, Journal of Services Marketing, Journal of Product Innovation and Management, Journal of International Bank Marketing και αλλού) ενώ επιστημονικές του εργασίες έχουν παρουσιασθεί κατ" επανάληψη στα συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ της οποίας είναι και μέλος από το 1993, όπως και σε συνέδρια της Παγκόσμιας Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο επιστημονικά του άρθρα έχουν βραβευθεί με τα βραβεία Highest Quality Rating και Best Paper Award, αντίστοιχα. Επιστημονικά ειδικεύεται στο χώρο του Μάρκετινγκ των Υπηρεσιών, της Αναδιοργάνωσης Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη Κουλτούρας και Πρακτικών προσανατολισμένων στην αγορά, της Εξυπηρέτησης και της Ικανοποίησης του Πελάτη, του Μάρκετινγκ των Υπηρεσιών και της Ανάπτυξης Νέων Υπηρεσιών, του Μάρκετινγκ από Επιχείρηση για Επιχείρηση (B-to-B Marketing), Υιοθέτησης και Διάχυσης Ψηφιακής Τεχνολογίας και του Στρατηγικού Μάρκετινγκ. Εκτός από το ακαδημαϊκό- ερευνητικό του έργο, ο κ. Γούναρης έχει εκπονήσει σειρά συμβουλευτικών μελετών με αντικείμενο τη χάραξη στρατηγικής μάρκετινγκ, τη μέτρηση ικανοποίησης πελατών καθώς και τον επανασχεδιασμός επιχειρησιακών λειτουργιών και διευθύνσεων για την υιοθέτηση καινοτομικών πρακτικών. Μερικές από τις επιχειρήσεις με τις οποίες έχει συνεργαστεί κατά καιρούς είναι η Intertrust, το Habitat, ο ΟΤΕ, η ΟΤΕΝΕΤ, ο Χρυσός Οδηγός, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, η Bayer Hellas, η Εμπορική Τράπεζα, το Body Shop, η Yamaha Motor Hellas, η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, η Alkon, o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και πολλές ακόμα. Επίσης, έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό στελεχών επιχειρήσεων. Ο Σπύρος Γούναρης είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.