Ο μαθητής μου ο Αλέξανδρος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο μαθητής μου ο Αλέξανδρος

Annabel Lyon

15.43€ -27% 11.26€

ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ – ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

342 π.Χ.: Ο Αριστοτέλης αρχικά δεν δείχνει την αναμενόμενη προθυμία να παραμερίσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες για να αναλάβει ως μαθητή του τον Αλέξανδρο, τον αντάρτη γιο του παιδικού του φίλου, του βασιλιά Φίλιππου. Σύντομα, όμως, ο φιλόσοφος συνειδητοποιεί ότι είναι αληθινή πρόκληση το να διδάσκει αυτόν τον γοητευτικό, απρόβλεπτο νεαρό –διάδοχο του θρόνου της Μακεδονίας, ο οποίος από μικρός ρίχτηκε στο πεδίο των μαχών– εν μέσω των καταχθόνιων δολοπλοκιών της αυλής του Φίλιππου.
Η συναρπαστική ιστορία της φιλίας δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων, του καινοτόμου φιλοσόφου και του ανίκητου στρατηλάτη, των οποίων οι απόψεις για τον κόσμο εξακολουθούν να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης μας έως σήμερα.

Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ανδρέας Μιχαηλίδης (Μεταφραστής)

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1982. Είναι μεταφραστής, συγγραφέας και αφηγητής, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και φωτογράφος. Ανά τα χρόνια έχει γράψει πληθώρα άρθρων γύρω από τα comics και την κουλτούρα τους, ξεκινώντας από το περιοδικό "9" της Ελευθεροτυπίας. Έχει μεταφράσει, από τα αγγλικά και τα γαλλικά, βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης, ιστορίας και λογοτεχνίας (μεταξύ των οποίων, "Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων" του George R.R. Martin, τα "Χρονικά της τσακισμένης Θάλασσας" του Joe Abercrombie και τη σειρά με τις "Περιπέτειες του Νεαρού Σέρλοκ Χολμς" του Andrew Lane). Έχει συμμετάσχει με αστυνομικά διηγήματα σε ανθολογίες όπως: "Οικοεγκλήματα", "Είσοδος Κινδύνου", "Ελληνικά Εγκλήματα 4", "Κλέφτες και Αστυνόμοι". Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε φεστιβάλ comics της Ελλάδας και του εξωτερικού με αυτοεκδόσεις, σε συνεργασία με τη Βάλια Καπάδαη και τον Παύλο Παυλίδη (Νέκυια, Last Flight of the Swordbreaker κ.α.). Το "Αμόνι που τραγουδά" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
376
Βάρος:
0.567 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση