Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ιστορία της οικογένειας "Παπαγιαννόπουλου - Δεληγιάννη - Λίτινα - Λίθινου - Litinus - Latinus" με γενάρχες τους αρχαίους βασιλείς Λατίνο και Πελασγό

Η ιστορία της οικογένειας "Παπαγιαννόπουλου - Δεληγιάννη - Λίτινα - Λίθινου - Litinus - Latinus" με γενάρχες τους αρχαίους βασιλείς Λατίνο και Πελασγό
Πρόκειται για την ιστορία της ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΙΤΙΝΑ και του κλάδου της στα Λαγκάδια, στην Αρκαδία, στην Πελοπόννησο με το ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ επίθετο ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ή ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Το βιβλίο έχει γραφεί σε απλό ύφος, κατανοητό από όλους τους αναγνώστες, ενώ παράλληλα διατηρεί την πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονική τεκμηρίωση κάθε πρότασης που εμπεριέχει.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου αποτελεί επίτομη ιστορία της Αρκαδίας, της Κρήτης, της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, της Τουρκοκρατίας σε Αρκαδία, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, και του βίου Προσωπικοτήτων (μελών της οικογένειας) κατά την Επανάσταση του 1821 μ.Χ.. Παραθέτει στοιχεία για το περίφημο και υπαρκτό χρυσόβουλο των δώδεκα αρχοντόπουλων της Κρήτης, καθένα από τα οποία έλαβε ως φέουδο, από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα, από ένα δωδέκατο της Κρήτης. Επίσης, παρουσιάζει α) τις καταστροφές των αρχαιοτήτων και άλλων ιστορικών στοιχείων, που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των αιώνων, β) την ιστορία των συμβόλων και των οικοσήμων και γ) τον τρόπο ονοματολογίας των Ρωμαίων.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται με πλήρη τεκμηρίωση, τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι οι σύγχρονοι απόγονοι των αρχαίων Βασιλέων Πελασγού και Λατίνου είναι τα μέλη της οικογένειας Λίτινα στην Κρήτη, ορισμένα από τα οποία, έχοντας μετοικίσει κατά τον 12ο αιώνα μ.Χ. σε Θεσσαλονίκη και Αρκαδία, μετονομάστηκαν κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας σε Δεληγιάννης και Παπαγιαννόπουλος. Παρουσιάζονται α) η συνολική ιστορία της οικογένειας, β) τα οικόσημα της οικογένειας και η επιστημονική τους ερμηνεία, γ) το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας και δ) εξέχουσες προσωπικότητες της συνολικής οικογένειας και οι βίοι τους, δίχως να έχουν συμπεριληφθεί όλες. Σε αυτό το σημείο το συνολικό δέντρο χρειάζεται να αναπτύξει και τους άλλους κλάδους του, με την βοήθεια και την συνδρομή των μελών της οικογένειας και των αναγνωστών, ώστε σε μελλοντική νέα έκδοση να συμπεριληφθούν όλοι οι κλάδοι.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε ΚΡΗΤΙΚΟ, σε κάθε ΑΡΚΑ, σε κάθε ΕΛΛΗΝΑ και σε κάθε ΕΥΡΩΠΑΙΟ πολίτη, που αναζητά τις ρίζες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και τους σύγχρονους απογόνους των αρχικών Βασιλέων της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Οικουμένης. Επίσης αποτελεί ένα απαραίτητο βιβλίο και οδηγό κάθε σοβαρού Επιστήμονα που ασχολείται με την ιστορία, καθώς συγκεντρώνει όλες τις διαθέσιμες ιστορικές πηγές, που αναφέρονται στα μέλη της οικογένειας αυτής από το 1500 π.Χ. μέχρι σήμερα.

24χ17 εκ., 362 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 929.249 5 (Οικογένειες, Ελληνικές - Ιστορία)
ISBN: 978-618-81495-2-6
ISBN (10ψήφιο): 618-81495-2-5
Βάρος: 0.759 κιλά
Εκδότης: Vipapharm
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Βίκτωρας Γ. Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη. Γιος του υποστρατήγου Γεωργίου Β. Παπαγιαννόπουλου, καταγόμενου από την Τρίπολη Αρκαδίας. Σπουδές: 1. Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης (1988) της οποίας υπήρξε και σημαιοφόρος, 2. Πτυχιούχος Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1992), 3. Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), 4. Κάτοχος Μ.Δ.Ε. "Καλλυντικά - Κοσμητολογία" στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997). Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια ομοιοπαθητικής (1996) και 5. Κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001). Διευθύνει από το 1994 Φαρμακείο στην περιοχή του Δήμου Ζωγράφου στην Αθήνα και παράλληλα από το 2001 τον εκδοτικό οίκο "VIPAPHARM", που δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.