Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς
(Σύγχρονες προσεγγίσεις)
Συγγραφέας:   Βαγγέλης Χ. Παπούλιας


Η διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς
Το παρόν βιβλίο αποτελείται, κατά το μεγαλύτερο μέρος, από την διδακτορική διατριβή που εγκρίθηκε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2012. Η έκδοση σε βιβλίο κρίθηκε σκόπιμη ώστε το ευρύ κοινό να μπορέσει να εμβαθύνει στο νέο γνωστικό αντικείμενο της διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς και στον τρόπο που εφαρμόζεται στην ελληνική πραγματικότητα.
Τα διεθνή κείμενα συμβάσεων, οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες των συλλογικών οργάνων των ευρωπαϊκών θεσμών, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κάθε χώρας αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες προσδιορισμού της διαχείρισης του πολιτισμικού πλούτου. Στο σύγχρονο πολιτιστικό περιβάλλον η διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς δεν μπορεί να είναι στατική αλλά εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα και δράσεις ενισχύοντας την πολιτιστική πολιτική ενός τόπου. Η παρουσίαση του ελληνικού μοντέλου διαχείρισης αποτελεί την σύγχρονη οπτική στην διαμόρφωση της επιστημονικής αλλά και τεχνοκρατικής αντίληψης στον ευαίσθητο τομέα της πολιτισμικής κληρονομιάς.

24χ17 εκ., 357 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ελληνικός Πολιτισμός
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 909.495 (Πολιτισμός, Ελληνικός)
ISBN: 978-960-208-890-6
ISBN (10ψήφιο): 960-208-890-7
Βάρος: 0.82 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπούλιας, Βαγγέλης Χ.
Ο Βαγγέλης Παπούλιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη Αρκαδία. Είναι πτυχιούχος και διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς και κάτοχος Msc στην Πολιτιστική Πολιτική Διοίκηση και Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τα προπτυχιακά του χρόνια υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον του για θέματα διαχείρισης πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα πολιτιστικής πολιτικής και διαχείρισης και έχει πραγματοποιήσει πολλές διατάξεις στα θέματα διαχείρισης πολιτισμού. Από το 2013 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΑΠ "Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.