Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
3D σχεδίαση και υπολογισμοί με το Rhino 3D

3D σχεδίαση και υπολογισμοί με το Rhino 3D
Το βιβλίο «3dΣχεδίαση και Υπολογισμοί με το Rhino 3d» εισάγει τον αναγνώστη στην σχεδίαση με τη βοήθεια Η/Υ και την χρήση συστημάτων γεωμετρικής σχεδίασης για αντικείμενα ελευθέρας μορφής (freeformcurves & surfaces).
Τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου είναι αφιερωμένα στην παρουσίαση των βασικών μαθηματικών εννοιών που απαιτούνται για την αναπαράσταση καμπυλών και επιφανειών σε Η/Υ. Ο αναγνώστης θα εισαχθεί στις καμπύλες και επιφάνειες Be΄zier, B-Spline και NURBS. Οι NonUniformRationalB-Splines, δηλαδή η αναπαράσταση με μη ομοιόμορφα ρητά B-Spline, είναι η αναπαράσταση καμπυλών και επιφανειών που χρησιμοποιείται από την συντριπτική πλειοψηφία των συστημάτων σχεδίασης με τη βοήθεια Η/Υ (ComputerAidedDesign - CAD).
Το λογισμικό τρισδιάστατης μοντελοποίησης Rhinocerosχρησιμοποιεί αποκλειστικά την αναπαράσταση NURBS για τις καμπύλες και επιφάνειες που υποστηρίζει και, στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, γίνεται μια αναλυτική παρουσίαση των εργαλείων που προσφέρει καθώς και των μεθοδολογιών που θα πρέπει να ακολουθήσει ο σχεδιαστής για την σχεδίαση πολύπλοκων επιφανειακών γεωμετρικών οντοτήτων, όπως αυτή της γάστρας ενός πλοίου.
Στο τρίτο μέρος του βιβλίου, παρουσιάζονται τα προγραμματιστικά εργαλεία του Rhinoceros και η γλώσσα Rhinoscript, η οποία επιτρέπει την δημιουργία ολοκληρωμένων πρόσθετων εφαρμογών εντός του Rhinoceros. Η γλώσσα Rhinoscript είναι εν πολλοίς βασισμένη στην VBScript και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των σχεδιαστικών εργαλείων και διαδικασιών που καλύπτονται από το Rhino 3D. Στα πλαίσια αυτά, παρουσιάζεται αναλυτικά ο κώδικας για την κατασκευή προγραμμάτων υδροστατικών υπολογισμών, υπολογισμών ευστάθειας και αντοχής καθώς και η προγραμματιστική διαδικασία παραγωγής παραμετρικών μοντέλων. Το τρίτο μέρος του βιβλίου συμπληρώνεται και από τα βασικά στοιχεία αριθμητικών μεθόδων και υπολογισμών που χρησιμοποιούνται στις παρουσιαζόμενες εφαρμογές.
Τέλος, σημαντικό τμήμα των παραρτημάτων είναι αφιερωμένο στην αναλυτική, τεχνική παρουσίαση των εντολών και διαδικασιών του Rhinoceros

24χ17 εκ., 513 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.3 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα)
ISBN: 978-960-9732-08-6
ISBN (10ψήφιο): 960-9732-08-9
Βάρος: 0.864 κιλά
Εκδότης: Εκδόσεις Da Vinci
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
45.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

40.05
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.