Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Εκκλησία ως τόπος κοινωνίας Θεού, ανθρώπου, κόσμου
(Σπουδή στην εκκλησιολογία του Αγίου Μαξίμου Ομολογητή)
Συγγραφέας:   Αρίσταρχος Γκρέκας


Η Εκκλησία ως τόπος κοινωνίας Θεού, ανθρώπου, κόσμου
Στην ΄΄Μυσταγωγία΄΄ ο άγιος Μάξιμος τονίζει την μεγάλη αξία του ανθρώπου σε όλη την δημιουργία. Μέσα στην Εκκλησία ο άνθρωπος πορεύεται την οδό της πνευματικής του τελειώσεως, όπου καλλιεργείται το κατ΄ εικόνα και τίθεται η βάση πορείας προς το καθ΄ ομοίωση.

Η Εκκλησία δεν είναι ένας απλός χώρος συγκέντρωσης των πιστών αλλά χώρος πνευματικής κοινωνίας και μυστικής ανύψωσης. Μέσω της Εκκλησιολογίας του θέλει να προβάλει την ύπαρξη του Θεού ως δημιουργού του σύμπαντος κόσμου, αλλά και την ύπαρξη του ανθρώπου πλησίον του Θεού ως του σημαντικότερου δημιουργήματος αυτού, γιατί δημιουργήθηκε κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση του Θεού. Από αυτό πηγάζει ο μεγάλος δυναμισμός του ανθρώπου να μπορεί να ανυψώνεται και κατά Χάρη να δέχεται την Θέωση.

21χ14 εκ., 84 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Acta Varia Academica
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 260 (Εκκλησία)
ISBN: 978-618-81409-7-4
ISBN (10ψήφιο): 618-81409-7-8
Βάρος: 0.138 κιλά
Εκδότης: Ostracon Publishing p.c.
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
7.96
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αρχιμ. Αρίσταρχος Γκρέκας σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών και είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. από όπου έλαβε αριστεύοντας το βασικό πτυχίο, το Master και το Διδακτορικό. Από το Durham University του Ηνωμένου Βασιλείου, έλαβε το δεύτερο Master, στο αντικείμενο Διεθνών Σχέσεων με τίτλο: ΄΄Conflict prevention sustainable peace and security΄΄ ενώ και παρακολούθησε ακαδημαϊκά σεμινάρια. Έχει εγκαταβιώσει στο Άγιον Όρος για δύο δεκαετίες, είναι κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκπαιδευτικός. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε ημερίδες και διεθνή συνέδρια. Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 διδάσκει στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας. Συγγραφικό έργο: "Η εκκλησία ως τόπος κοινωνίας Θεού ανθρώπου κόσμου. Σπουδή στην εκκλησιολογία του Αγίου Μαξίμου Ομολογητή", εκδ. Οstracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2014. "Η αποτύπωση της ησυχαστικής πνευματικότητας στο έργο του αγίου Νικοδήμου Αγιορείτη", εκδ. Οstracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2015. "Οι ειρηνευτικές διαδικασίες στο πλαίσιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, Ο ειρηνευτικός ρόλος των διεθνών οργανισμών και της θρησκείας στην παγκόσμια πρακτική", εκδ. Ostracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2016. "Ιnternational actors in peace processes, The Role of Organizations and Religion in Global Practice", εκδ. Ostracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2015. "Maximus the Confessor, Mystagogical approach of the Universe", εκδ. Ostracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2016. "Hesychastic spirituality in the 18th century.Study on the work of st. Nicodemos Agiorites", εκδ. Ostracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2016. Άρθρα: Λήμματα στη "Μεγάλη Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια" από τις Στρατηγικές Εκδόσεις Ι. Φλώρος. "Ο ρόλος των Ορθόδοξων Ανατολικών Εκκλησιών στην οικοδόμηση της ειρήνης. Το δέον και το πραγματικό ενώπιον των σύγχρονων προκλήσεων"/"Eastern Orthodox Churches and their role in peace-building. Deontology and Reality before contemporary challenges", Πρακτικά Συνεδρίου Εξεγέρσεις στον Αραβομουσουλμανικό Κόσμο: Ζητήματα Ειρήνης και Σταθερότητας στη Μεσόγειο, Εκδόσεις ΛΕΙΜΩΝ 2013.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.