Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τομές στην ελληνική κρίση
Συγγραφέας:   Χάρης Βλάδος


Offer
Μια συλλογή άρθρων, συνεντεύξεων, ομιλιών και εισηγήσεων του Χάρη Βλάδου από την πενταετία της κρίσης, 2009-2014, μιας βαθιάς κρίσης μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας, άλλοτε εκκωφαντικής στις εκδιπλώσεις και τα αποτελέσματα της, άλλοτε υπόγειας, σιωπηλής και αδιόρατης, που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τον ανατρεπτικό κύκλο της...

Ο συγγραφέας εστιάζεται στις βασικές οικονομικές συνιστώσες της κρίσης και στα άμεσα παράγωγά τους σε κοινωνικοπολιτικούς όρους. Τρεις είναι οι βασικές θεματικές/προβληματικές που προσεγγίζει: η παγκόσμια αναδιάρθρωση και η σύνδεσή της με την ελληνική κρίση, η επιχειρηματική προσαρμοστικότητα και η καινοτομία και οι αναζητούμενες νέες κατευθύνσεις στην οικονομική μας πολιτική, με σκοπό την ταχύτερη και όσο το δυνατόν λιγότερο οδυνηρή έξοδο από αυτήν την κρίση.
Τα κείμενα που περιλαμβάνονται δεν χαρακτηρίζονται από αυστηρά "τεχνικό" ύφος. Είναι, αντίθετα, προσβάσιμα στον μέσο αναγνώστη και αναδεικνύουν την οπτική του συγγραφέα ως οικονομολόγου, πανεπιστημιακού δασκάλου και ερευνητή.

176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 070.442 (Αρθρογραφία), 330.495 (Οικονομία - Ελλάς), 910.495 (Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-218-995-5
ISBN (10ψήφιο): 960-218-995-9
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
9.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χάρης Βλάδος γεννήθηκε στον Πειραιά και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο Παρίσι. Συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια με διάφορα ερευνητικά κέντρα και εργάστηκε παράλληλα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα διδάσκει στο τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.