Σενάριο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σενάριο

Από τη θεωρία στην πράξη

Θανάσης Σκρουμπέλος

14.00€ -27% 10.22€

Σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος στο πλαίσιο των 25 χρόνων από την ίδρυσή της

«Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος», και τον λόγο σε ένα θεατρικό, ή κινηματογραφικό, ή τηλεοπτικό έργο υπηρετεί το σενάριο.

Ακολουθώντας πιστά τους «κανόνες» που αιώνες πριν όρισε ο Αριστοτέλης στην Ποιητική του –παρότι στην τέχνη όλα είναι ρευστά και υπό αναίρεση–, ο σύγχρονος σεναριογράφος, και κυρίως ο νεοεμφανιζόμενος, υπηρετεί το δικό του όραμα, αναζητώντας το προσωπικό του στίγμα.

Στην προσπάθειά του αυτή το Σενάριο: Από τη θεωρία στην πράξη έχει να προσφέρει πολλά, τόσο με τη θεωρητική του ανάλυση και τα ποικίλα πρακτικά παραδείγματα που παραθέτει, όσο και με την ενδιαφέρουσα συζήτηση, στο Τρίτο Μέρος του βιβλίου, όπου καταξιωμένοι σεναριογράφοι και ηθοποιοί καταθέτουν τη δική τους εμπειρία και τα εμπόδια που συνάντησαν στο επίπονο ταξίδι της συγγραφής.

Θανάσης Σκρουμπέλος

Θανάσης Σκρουμπέλος (Συγγραφέας)

Ο Θανάσης Σκουρμπέλος γεννήθηκε στον Κολωνό το 1944. Σπούδασε κινηματογράφο στο London Film School. Έχει γράψει αρκετά σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση: "Ανατολικός άνεμος", "Τοπική εφημερίδα", "Καλή πατρίδα, σύντροφε", "Η Αριάδνη μένει στη Λέρο" κ.ά. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του "Εργατικό παραμύθι", "Μετανάστες", "Τα φίδια στον Κολωνό", "Ο Αϊ Γιώργης των Γραικών". Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τις μεγάλου μήκους ταινίες: "Ο Τζώνης Κελν, κυρία μου"," Χαβάη", "Αλιόσσα", την ομαδική "Νέος Παρθενώνας", και την σπονδυλωτή "Η αυλή με τα σκουπίδια". Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
136
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.212 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση