Θεοδούλου Λίμιτεδ
zoom in
12.00€ -26% 8.88€

Μετά το μεγάλο κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες τον Μάρτιο του 2013, η Κλειώ αναστατώνεται από την είδηση για την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην συζύγου της, Αντρέα Θεοδούλου. Πρόκειται για έναν γνωστό επιχειρηματία ανάπτυξης γης, από τους σημαντικότερους ντιβέλοπερς της Κύπρου.
Η απόπειρα του Θεοδούλου γίνεται αιτία να ξετυλιχθεί το κουβάρι των αναμνήσεων από τη συμβίωση της Κλειώς μαζί του και παράλληλα να παρουσιαστεί η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της Κύπρου τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Ένα μυθιστόρημα που αποκαλύπτει τις σκοτεινές πλευρές της οικονομικής ανάπτυξης της Μεγαλονήσου – η οποία συνοδεύτηκε από τη διείσδυση αμφιλεγόμενων ολιγαρχών του πλούτου στην τοπική οικονομία – και φέρνει στην επιφάνεια πολλές αθέατες πτυχές της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας και κοινωνίας.

Αγγελική Δ. Σμυρλή

Αγγελική Δ. Σμυρλή (Συγγραφέας)

Η Αγγελική Νικολαΐδου-Σμυρλή γεννήθηκε στην Πάφο το 1938. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα και εργάστηκε σε γυμνάσια της Πάφου και των Αθηνών. Από το 1983 αρχίζει να ασχολείται με τη λογοτεχνία και τα πρώτα της έργα - θεατρικά, διηγήματα, αναμνήσεις και μυθιστορήματα - είναι εμπνευσμένα από τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Το 2000 η Ιερά Μητρόπολις Πάφου εξέδωσε το θεατρικό της έργο "Βαρνάβας και Παύλος" και το ανέβασε επί σκηνής σε πολλά μέρη της Κύπρου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.217 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση