Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σχολική υγιεινή

Σχολική υγιεινή
Η υγιεινή, η επιστήμη δηλαδή που έχει σκοπό την πρόληψη της ασθένειας, έχει σημειώσει αλματώδη πρόοδο τον τελευταίο αιώνα, συμβάλλοντας –μαζί με την Ιατρική- στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Τις γνώσεις και τις συνήθειες μιας υγιεινής ζωής, η οποία μας δίνει τα εχέγγυα για την πνευματική και ψυχική υγεία στον υπόλοιπο βίο μας, τις αποκτούμε πρωτίστως στο οικογενειακό περιβάλλον και στο σχολείο, όπως τονίζει στον πρόλογο του παρόντος τόμου ο καθηγητής Γ.Π. Χρούσος.

Ειδικά το σχολικό περιβάλλον αποτελεί εδώ και δεκαετίες, από τη μια πλευρά το μέρος όπου τα παιδιά ενημερώνονται για θέματα που αφορούν τη ζωή και την υγεία τους, και από την άλλη την εστία όπου αναδύονται συμπεριφορές και κίνδυνοι που θέτουν σε δοκιμασία την υγεία και την ωριμότητα του κοινωνικού ιστού.

Στο βιβλίο αυτό αναλύονται με γνώση τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας των παιδιών, οι κίνδυνοι από πλήθος ασθενειών και περιβαλλοντικών παραγόντων, αλλά και φαινόμενα όπως η κακοποίηση, η παραμέληση και ο σχολικός εκφοβισμός. Κατόπιν περιγράφονται οι σύγχρονες θέσεις της επιστήμης σχετικά με την ανοσοποίηση, τα λοιμώδη νοσήματα, τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τη διατροφή στο σχολείο, με σκοπό να δοθεί με έγκυρο και συστηματικό τρόπο μια κατά το δυνατόν συνολική πρόταση για τη βελτίωση της σχολικής υγιεινής.


Σημείωση: Έκδοση επαυξημένη και επικαιροποιημένη.

21χ17 εκ., 208 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 614 (Δημόσια υγεία), 613.6 (Υγιεινή), 649.1 (Παιδιά - Φροντίδα και υγιεινή)
ISBN: 978-960-452-193-7
ISBN (10ψήφιο): 960-452-193-4
Βάρος: 0.389 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Νεστορίδου, Αικατερίνη
Η Δρ Αικατερίνη Νεστορίδου γεννήθηκε στην Ξάνθη. Είναι ιατρός με ειδικότητες στην Κοινωνική Ιατρική και την Ιατρική της Εργασίας. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού του Υγιεινολόγου καθώς και της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας. Εργάστηκε ως ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος "Σωτηρία" (Ειδικευόμενη), στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Επιστημονικός Συνεργάτης) και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" (Επιμελήτρια Α). Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του ΤΕΙ Αθήνας, όπου και διδάσκει το μάθημα Σχολική Υγιεινή από το 2005. Έχει αναπτύξει πλούσια επιστημονική δραστηριότητα, με συμμετοχή σε Ερευνητικά Προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μονογραφίες, επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά στη χώρα μας και στο εξωτερικό και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.