Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη σπουδή της θεολογίας
Συγγραφέας:   Δήμητρα Α. Κούκουρα


Εισαγωγή στη σπουδή της θεολογίας
Διδακτικό εγχειρίδιο για τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., τους υποψηφίους για τις κατατακτήριες εξετάσεις και για εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν τί είναι η Θεολογία και τη διαχρονική σπουδή της στις Ανώτατες Σχολές στην Ανατολή και τη Δύση μέχρι σήμερα. Το βιβλίο της καθηγήτριας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. χωρίζεται σε δύο μέρη: Στο Α΄ μέρος εξετάζονται οι όροι Εγκυκλοπαιδεία, Εισαγωγή και Θεολογία, οι Ανώτατες Σχολές στην Ανατολή, η διαμόρφωση του Πανεπιστημίου κατά τον Μεσαίωνα στη Δύση και η διδασκαλία της Θεολογίας. Επίσης ο επιστημονικός της χαρακτήρας, οι προοπτικές της στο σύγχρονο πανεπιστήμιο και η σημασία της για την κοινωνία. Στο Β΄ μέρος παρατίθενται κείμενα συγχρόνων θεολόγων, με θέμα τα χαρακτηριστικά της Θεολογίας, τη σχέση της με την Εκκλησία, την πατερική παράδοση, τις επιστημονικές μεθόδους, τον χρόνο, τον χώρο και τον πολιτιστικό περίγυρο, μέσα στον οποίο καλλιεργείται η θεολογική σκέψη. Στο Επίμετρο οι υποψήφιοι ερευνητές μπορούν να ανεύρουν σύντομες χρήσιμες οδηγίες για την εκπόνηση επιστημονικών εργασιών.

21χ14 εκ., 364 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 230.07 (Θεολογία - Σπουδή και διδασκαλία)
Άλλα πρόσωπα: Ευστάθιος Χ. Λιανός - Λιαντής (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-267-182-5
ISBN (10ψήφιο): 960-267-182-3
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
29.82
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Δήμητρα Κούκουρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Φιλοσοφική (Τμήμα Γλωσσολογίας) και στη Θεολογική Σχολή. Συνέχισε τις σπουδές της στη Σορβόννη (Paris I, Paris V) και στο Καθολικό Ινστιτούτο των Παρισίων, όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Γενική Γλωσσολογία, την Κοινωνιογλωσσολογία, τη Βυζαντινή Ιστορία, τη Λειτουργική και την Πατρολογία και έλαβε τέσσερις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (μία Maitrise και τρία DEA). Υπoστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Θεολογίας, εργάστηκε ως φιλόλογος καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 1993 εκλέχτηκε Λέκτορας στο Τμήμα Θεολογίας. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΑΠΘ. Έχει συγγράψει τρεις μελέτες σχετικές με το αντικείμενο διδασκαλίας της (Υφολογικές παρατηρήσεις στα ομιλητικά κείμενα του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, Λόγοι Επισκόπων, Ρητορική και Εκκλησιαστική Ρητορική) και ικανό αριθμό άρθρων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.