Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η χριστιανική ομιλία
Συγγραφέας:   Δήμητρα Α. Κούκουρα


Η χριστιανική ομιλία
Η ομιλία σάρκωσε το μήνυμα του ευαγγελίου, ενώ η μορφή της, όπως διασαφηνίζεται και στην ανά χείρας μελέτη, οφείλεται στην προσπάθεια κορυφαίων ομιλητών να γίνει αποδεκτό το ευαγγέλιο της χάριτος και της αληθείας από πολλαπλούς αποδέκτες, μέσα σ΄ ένα λογοτεχνικό περίγυρο με δεσπόζοντα χαρακτηριστικά τη μίμηση της αρχαίας αττικής διαλέκτου και το ποιητικό αποτέλεσμα που δημιουργούν τα υφολογικά παραγγέλματα της ρητορικής.

Η ομιλία έλαβε την οριστική της μορφή τον 4ο αι. και επισφράγισε μια συνεχή ομιλητική δραστηριότητα κατά τους τρεις πρώτους χριστιανικούς αιώνες, επί το πλείστον άγνωστη, εξαιτίας της προτεραιότητας της προφορικής παράδοσης και της γενικότερης έλλειψης των γραπτών μέσων.

Η ένταξη του κηρύγματος του Ιησού, των αποστόλων και των μαθητών τους μέσα στον ελληνιστικό και ιουδαϊκό λογοτεχνικό περίγυρο της εποχής τους και ο ρόλος των αποδεκτών στη διαμόρφωσή του αποτελούν τους δύο κύριους άξονες πάνω στους οποίους κινείται ο παρών τόμος.

21χ14 εκ., 410 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 230 (Θεολογία ), 251 (Ρητορική, Εκκλησιαστική)
Άλλα πρόσωπα: Ευστάθιος Χ. Λιανός - Λιαντής (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-267-183-2
ISBN (10ψήφιο): 960-267-183-1
Βάρος: 0.617 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
29.82
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Δήμητρα Κούκουρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Φιλοσοφική (Τμήμα Γλωσσολογίας) και στη Θεολογική Σχολή. Συνέχισε τις σπουδές της στη Σορβόννη (Paris I, Paris V) και στο Καθολικό Ινστιτούτο των Παρισίων, όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Γενική Γλωσσολογία, την Κοινωνιογλωσσολογία, τη Βυζαντινή Ιστορία, τη Λειτουργική και την Πατρολογία και έλαβε τέσσερις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (μία Maitrise και τρία DEA). Υπoστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Θεολογίας, εργάστηκε ως φιλόλογος καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 1993 εκλέχτηκε Λέκτορας στο Τμήμα Θεολογίας. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΑΠΘ. Έχει συγγράψει τρεις μελέτες σχετικές με το αντικείμενο διδασκαλίας της (Υφολογικές παρατηρήσεις στα ομιλητικά κείμενα του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, Λόγοι Επισκόπων, Ρητορική και Εκκλησιαστική Ρητορική) και ικανό αριθμό άρθρων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.