Ελλάδα των Άθλων και των Αθλίων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελλάδα των Άθλων και των Αθλίων

Η Επανάσταση του 1821, ο Ι. Καποδίστριας και το σήμερα

Στέλιος Παρασκευόπουλος

  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789600806632

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Σιδέρης Ι.

Το βιβλίο είναι μια γλυκόπικρη αναμόχλευση της Ιστορίας της Ελλάδος, που ενδεχομένως να θίγει παγιωμένους εθνικούς εγωκεντρισμούς. Ένα «μέτρημα» ένδοξων και άδοξων στιγμών με οδηγούς την Επανάσταση του 1821, την εποχή του Ι. Καποδίστρια και την εποχή της μεταπολίτευσης μέχρι τις τωρινές ημέρες της χρεοκοπίας.
Μέσα από αδυναμίες και αρετές των Ελλήνων, μέσα από εθελόδουλες και πατριωτικές πολιτικές, με «εργαλείο» τους ιστορικούς παραλληλισμούς και συγκρίσεις του «τότε» και του «σήμερα», επιχειρείται να απαντηθεί τι είδους χαρακτήρας είναι ο Έλληνας. Πόσο όμορφη και παράξενη πατρίδα είναι η Ελλάδα. Αν είναι η χώρα των άθλων και των αθλίων. Αν όλα τέλειωσαν. Αν όλα μπορούν να ξαναρχίσουν. Αν γίνεται η Ελλάδα να ανεύρει τον ιδιόκτητό της πολιτισμό και να ξανασυναντηθεί με τη Ρωμιοσύνη.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Στέλιος Παρασκευόπουλος

Στέλιος Παρασκευόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Στέλιος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Από το 1983 εργάζεται σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, περιοδικά και ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες. Είναι εκδότης και διευθυντής της Free Press εφημερίδος "Boulevard". Έχει τιμηθεί από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας "Α. Μπότση" και από τον Δήμο Σίφνου. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Ecole Saint Paul. Σπούδασε δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Κέντρο Σπουδών "Όμηρος". Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μελέτησε Ιστορία και Πολιτισμό και, ειδικότερα, τις αμφίδρομες σχέσεις Ελληνισμού και Δύσης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
136
Διαστάσεις:
21x12
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση