Τέλος Εποχής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τέλος Εποχής

Μυθιστόρημα

Χρήστος Σιάφκος

13.92€ -10% 12.53€

Ένας άντρας βιώνει τη μοναξιά σ΄ ένα ορεινό χωριό σκεπασμένο από το χιόνι. Γράφει την ιστορία της οικογένειάς του, που συναντά την Ιστορία, από το ταξίδι στα 1800 από τη Βιέννη και εξελίσσεται στην Αλβανία, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Η πραγματικότητα και ο μύθος μπλέκονται, οι συμπτώσεις παίζουν κάποτε καθοριστικό ρόλο, οι άνθρωποι γίνονται έρμαια διαφορετικών καθεστώτων, ο ζόφος κάνει παρέα με τη χαρά της ζωής.
Μόνη συντροφιά του αφηγητή μια γάτα, μόνη του διέξοδος η θάλασσα. Κατεβαίνει σ΄ αυτήν, ξεφεύγει με τη βάρκα του, ψαρεύει, ενώ τα φαντάσματά του εξακολουθούν να τον κυνηγούν. Ξέρει πως το τέλος εποχής είναι πια κοντά του, θέλει όμως πριν, μέσα από τη μνήμη του, να ζωντανέψει τις μνήμες άλλων, προσθέτοντας έτσι ένα λιθαράκι στη συλλογική μνήμη.

Χρήστος Σιάφκος

Χρήστος Σιάφκος (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Σιάφκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο στη Σικελία της Ιταλίας. Έχει εργαστεί αρχικά ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως υπεύθυνος τμημάτων και αρχισυντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά, σχεδόν πάντα στο χώρο του πολιτιστικού ρεπορτάζ. Συνεργάζεται πλέον με το "Επτά" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1999 με το μυθιστόρημα "Ένας χωρισμός" (Αστάρτη). Έχει μεταφράσει μυθιστορήματα, δοκίμια και ποίηση από τα ιταλικά.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
20.5x14.5
Βάρος:
0.302 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση