Το χειμωνόσπιτο
zoom in
15.00€ -27% 10.95€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602193198

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Καλέντης

Το Χειμωνόσπιτο δεν είναι ένα σπίτι σαν όλα τ’ άλλα. Καθετί μέσα του έχει ψυχή και πάνω απ’ όλα είναι ανοιχτό για όλους. Πάντα έχει το τραπέζι στρωμένο και ένα ζεστό κρεβάτι, βιβλία, ησυχία και μουσική της φύσης να προσφέρει σε όποιον αναζητά κάτι απ’ όλα αυτά.

 

Ένα ποιητικό-μουσικό παραμύθι, από γεμάτο από υπέροχα μηνύματα για τις αληθινές αξίες της ζωής, όπως η αλληλεγγύη, η μοιρασιά, η προσφορά και η αγάπη.

 

Ένα ποιητικό παραμύθι που, όπως κάθε παραμύθι, υπάρχει στον κόσμο της φαντασίας γεννημένης από την πραγματικότητα. Ο Δημήτρης Κάσσαρης, συγγραφέας και μουσικός, χρησιμοποιεί τη φαντασία, όπου τα πράγματα και η φύση προσωποποιούνται και ζωντανεύουν μέσα από το παιχνίδι των λέξεων, μέσα από τις εικόνες και τη μουσική, συμβάλλοντας στο χτίσιμο πολλών Χειμωνόσπιτων, με θεμέλια την αγάπη και τη δύναμη και με ακριβά υλικά, γερά και στεγανά, τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Ο βραβευμένος εικονογράφος ΒασίληςΠαπατσαρούχας αποτύπωσε με τη δική του ιδιαίτερη ματιά το Χειμωνόσπιτο και ο συνθέτης Νίκος Ξανθούληςσυμπλήρωσε το παραμύθι με την υπέροχη μουσική του, προσφέροντας ένα πολύτιμο υλικό στους μικρούς αναγνώστες.

Βιβλίο με CD, για αναγνώστες από 6+ ετών.

Βασίλης Παπατσαρούχας

Βασίλης Παπατσαρούχας (Εικονογράφος)

Ζωγράφος και εικονογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες εκθέσεις με έργα ζωγραφικής, κατασκευές, καθώς επίσης με ταινίες video-art. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την εικονογράφηση και την καλλιτεχνική επιμέλεια βιβλίων. "Η Ωραία Κουμπωμένη" είναι το δεύτερο βιβλίο με κείμενο και εικονογράφηση δική του, ενώ το πρώτο, "Η μαγική ομπρέλα του παλιάτσου" (εκδ. Παπαδόπουλος), κυκλοφόρησε πρόσφατα και από εκδοτικό οίκο της Βραζιλίας.

Νίκος Ξανθούλης

Νίκος Ξανθούλης (Συνθέτης)

Ο Νίκος Ξανθούλης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1962. Σπούδασε τρομπέτα στο Ωδείο Αθηνών, με τον Τάσο Κυπραίο, από όπου πήρε δίπλωμα με Α΄ Βραβείο το 1983. Με καθηγητές τους Μενέλαο Παλλάντιο, Διαμαντή Διαμαντόπουλο και Περικλή Κούκο, πήρε τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και δίπλωμα σύνθεσης, επίσης με Α΄ Βραβείο. Παράλληλα σπούδασε τσέμπαλο με τη Μαργαρίτα Δαλμάτη (Δίπλωμα και Βραβείο Feruccio Vignanelli) και πολιτικές επιστήμες (πτυχίο Παντείου Πανεπιστημίου). Το 1994, ανακηρύχτηκε διδάκτορας της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας με τη διατριβή του πάνω στη φούγκα. Είναι καθηγητής του Ωδείου Αθηνών στην τρομπέτα και στα ανώτερα θεωρητικά από το 1983, καθώς και κορυφαίος Α΄ τρομπετίστας της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1984. Συμμετείχε στην Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1984, με διευθυντές τους Κλαούντιο Αμπάντο και Γιούρι Σιμόνοφ. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε πολλές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ferenc Liszt της Βουδαπέστης, Φιλαρμονική της Σόφιας, Συμφωνική της Τασκένδης, Καμεράτα, κ.ά.). Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Εθνική Λυρική Σκηνή τού έχουν παραγγείλει έργα (κοντσέρτο για τρομπέτα και ορχήστρα, το 1995, και παιδική όπερα "Το δάκρυ του φεγγαριού", το 1999). Έχει γράψει μουσική για το θέατρο ("Ισμήνη" με την Ασπασία Παπαθανασίου, το 2002, και "Ευμενίδες" με την Άννα Συνοδινού, το 2004). Έργα του παίζονται συχνά από τις ραδιοφωνίες πολλών χωρών, ενώ συχνά περιοδεύει κάνοντας διαλέξεις, ρεσιτάλ, επιστημονικές ανακοινώσεις και σεμινάρια στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κίνα. Έχει εκδώσει τρεις προσωπικούς δίσκους ("Works by Greek composers", το 1993, "Ο πληθυντικός αριθμός" με την Κική Δημουλά, το 2003, και το "Ανθολόγιο δεκαετίας", το 2004). Υπήρξε διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας από το 1996 ως το 2003, ενώ από το 2004 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών. Από το 2009 είναι υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δημήτρης Κάσσαρης

Δημήτρης Κάσσαρης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Κάσσαρης κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Στα έργα του παντρεύει το συγγραφικό με το μουσικό του ταλέντο, γι΄ αυτό και πορεύεται με τις δύο ιδιότητες, του συγγραφέα παιδικών βιβλίωνκαι του τραγουδοποιού. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο, στο Ωδείο "Δημήτρης Μητρόπουλος" το 1996. Δάσκαλοί του οι βαθύφωνοι Γιώργος Παππάς και Φραγκίσκος Βουτσίνος. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού και κινησιολογίας με την Μαρία Χορς. Εργάσθηκε ως καθηγητής μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση και το 1994 έγινε μόνιμο μέλος στην Εθνική Λυρική Σκηνή όπου ως λυρικός καλλιτέχνης, βαρύτονος, πρωταγωνίστησε σε παραγωγές για την παιδική σκηνή. Παράλληλα ως τραγουδοποιός συνεργάζεται με σημαντικούς καλλιτέχνες του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού. "Βιβλία του που έχουν εκδοθεί: "Το χειμωνόσπιτο", (εκδ. Καλέντης- 2015), σε εικονογράφηση Βασ. Παπατσαρούχα με ένθετο cd που περιλαμβάνει αφήγηση και τραγούδια. Σε μουσική του συνθέτη Νίκου Ξανθούλη και με στίχους του συγγραφέα. Ο συγγραφέας το έχει διασκευάσει και για θεατρική παιδική παράσταση. "Οι χοντρές κυρίες", (Κέδρος, 2004) σε εικονογράφηση Λήδας Βαρβαρούση, βραβεύθηκαν από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ήταν προτεινόμενο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2005. "Το θεατράκι του ουρανού", (Ελλ. Γράμματα 2004) σε εικονογράφηση Σοφίας Φόρτωμα, ήταν επίσης προτεινόμενο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2005. "Το Τσουρεκόσπιτο", (Κέδρος 2005), εφηβικό μυθιστόρημα. "Περιπέτεια στον πλανήτη Μελιτζάν", (Κέδρος, 2008), εφηβικό μυθιστόρημα με σκίτσα του συγγραφέα. "Καλημέρα γερο-Γουότς", πρώτο παιδικό βιβλίο (Ελληνικά Γράμματα, 2000) με σκίτσα της Έφης Λαδά. "Ο Θησαυρός της ρεματιάς", (Εκδ.των Συναδέλφων-2012), με ζωγραφιές παιδιών, παραγγελία του περιβαλλοντικού συλλόγου Ρεματιάς Χαλανδρίου, που συνοδεύεται με "Το τραγούδι της Ρεματιάς" (Youtube). Ποιητική συλλογή "Αλλιώς", (εκδόσεις Γαβριηλίδης-2013) Παρουσίαση βιβλίου άλλου συγγραφέα για λογαριασμό της kosvoice, (2015) έχει γράψει για το εφηβικό μυθιστόρημα του Βασίλη Παπαθεοδώρου, "Στη διαπασών" (εκδ. Καστανιώτης). Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Επίσημη Ιστοσελίδα:www.kassaris.gr
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.309 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση