Αναμνήσεις ενός Αθηναίου
zoom in

Οι αναμνήσεις σε γυρίζουν πίσω στις όμορφες εκείνες εποχές που δεν ξεχνιούνται και σε κάνουν συχνά να ξαναζείς τις ευτυχισμένες μέρες των νεανικών σου χρόνων που τώρα τις νοσταλγείς· πολλές φορές όμως θυμάσαι και τις δύσκολες ώρες, τα δίσεκτα χρόνια, που θέλεις να ξεχνάς, γιατί σου μαύρισαν κάποτε την ψυχή. 

Παλιός Αθηναίος, με πολλά χρόνια στην πλάτη του, ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου μάς γυρίζει πίσω στα προ του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου παιδικά του χρόνια, μας μιλάει για τη μαύρη Κατοχή της περιόδου 1941-1944 και φτάνει στη μεταπολεμική περίοδο, που συνθέτουν οι δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, θυμίζοντάς μας όσα ζήσαμε εκείνη την εποχή των μεγάλων αλλαγών που έγιναν στην Αθήνα, σε αυτή την όμορφη αλλά και ταλαιπωρημένη πόλη όπου ζούμε και σήμερα.

Γιάννης Κ. Καιροφύλας

Γιάννης Κ. Καιροφύλας (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Καιροφύλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927. ΄Εζησε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια στη συνοικία της Νεάπολης, που είναι από τις πιο παλιές της πρωτεύουσας. Αφιερώθηκε από πολύ νέος στη δημοσιογραφία κι εργάστηκε σε πολλές αθηναϊκές ημερήσιες εφημερίδες, σε περιοδικά και στη ραδιοφωνία και τηλεόραση. Η ιστορική έρευνα τον απασχόλησε ιδιαίτερα στα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής του δουλειάς. Δημοσίευσε πολλά ιστορικά αναγνώσματα, ενώ παράλληλα έγραψε ιστορικές μελέτες, που εκδόθηκαν σε βιβλίο. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του εντοπίστηκε στην ιστορία της Αθήνας από το 1834, που έγινε πρωτεύουσα μέχρι σήμερα. Τα τρία βιβλία-λευκώματα με τους τίτλους "Η Αθήνα και οι Αθηναίοι" (2 τόμοι) και "Η Αθήνα και οι Αθηναίες", που περιέχουν και 650 σπάνιες και ανέκδοτες φωτογραφίες, κέρδισαν εγκωμιαστικές κριτικές. Από τις εκδόσεις Φιλιππότη, κυκλοφόρησαν τα βιβλία "Η Αθήνα της Μπελ Επόκ", "Η Αθήνα του Μεσοπολέμου", "Η Αθήνα του ΄40 και της Κατοχής", "Η Αθήνα μετά τον πόλεμο", "Η Ρομαντική Αθήνα", "Η Αθηναϊκή Αποκριά" και "Η Αθηναϊκή σάτιρα". Στη σειρά "Μυθιστορηματικές βιογραφίες" κυκλοφόρησαν τα βιβλία "Αυτοί οι ωραίοι τρελοί", "Γιαννούλης Χαλεπάς", "Νικηφόρος Λύτρας", "Νικόλαος Γύζης" και "Λουκάς Δούκας".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
320
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.485 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση