Και τώρα δεν είναι αργά, ειδική έκδοση συλλεκτική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Και τώρα δεν είναι αργά, ειδική έκδοση συλλεκτική

Εικονογραφημένη επιστολική νουβέλα, συλλεκτική έκδοση με 5 γνήσια χαρακτικά

Κώστας Αρκουδέας

150.00€ -10% 135.00€
Από την Τραχήλα της Έξω Μάνης μέχρι το τελευταίο κυκλαδονήσι, την Αμοργό, με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Μια κόκκινη γραμμή, κατακόκκινη, ξεκινά από τη δεκαετία του ʼ50 και φτάνει στη σημερινή εποχή. Κοινή διαπίστωση: τα λάθη παύουν να διαιωνίζονται όταν παύουν να υπάρχουν οι άνθρωποι που τα διαπράττουν. Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός κειμένου και εικόνας, ή η εικαστική προσέγγιση της γραφής, σʼ ένα βιβλίο όπου ο λογοτέχνης και ο εικαστικός αφηγούνται, με τον τρόπο του ο καθένας, την ίδια ιστορία. Το βιβλίο αυτό εγκαινιάζει τη σειρά μας β€œεν-έδρα”, με ιστορίες, στιγμιότυπα και σκηνές από την Ελλάδα του άλλοτε και του σήμερα. Το "Και τώρα δεν είναι αργά" είναι μια επιστολική νουβέλα του Κώστα Αρκουδέα που φιλοτέχνησε με ξυλογραφίες ο Νίκος Σταυρακαντωνάκης. Πρόκειται για μια εικαστική λογοτεχνική έκδοση, που σε αυτή την εκδοχή της έχει πάρει μορφή συλλεκτική: κυκλοφορεί μόνο σε 30 αντίτυπα, συσκευασμένα το καθένα σε χειροποίητη καλλιτεχνική συσκευασία, η οποία περιέχει, εκτός από το εικονογραφημένο βιβλίο, και έναν φάκελο με 5 αυθεντικές ξυλογραφίες του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, επιλεγμένες μέσα από το βιβλίο, αριθμημένες και υπογεγραμμένες από τον ίδιο.
Κώστας Αρκουδέας

Κώστας Αρκουδέας (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Αρκουδέας γεννήθηκε στην Αθήνα την Καθαρά Δευτέρα του 1958. Έπειτα από πολλές περιπλανήσεις, επέστρεψε στην πρωτεύουσα και εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο παραμένει μέχρι σήμερα. Δημοσίευσε για πρώτη φορά το 1986 τη συλλογή ιστοριών "Άσ΄ τον Μπομπ Μάρλεϊ να περιμένει". Στη συνέχεια εξέδωσε την τριλογία "Η πόλη με τα χίλια πρόσωπα" (1987) και το μυθιστόρημα με εγκιβωτισμένα διηγήματα "Το τραγούδι των τροπικών" (1988). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Τα κατά Αιγαίον πάθη" (1994), "Ποτέ τον ίδιο δρόμο" (1999), "Ο πειρατής" (2003), "Ο Μεγαλέξανδρος και η σκιά του" (2004), "Ο αριθμός του Θεού" (2008) και "Παράφορο πάθος" (2013). Εξέδωσε ακόμα τις νουβέλες "Και πρόσεχε να μην πετρώσεις" (1996), "Και τώρα δεν είναι αργά" (2014), τη συλλογή διηγημάτων "Όλες οι μέρες Κυριακή" (2000), το απάνθισμα μικρών κειμένων "Τα σιγκλάκια" (2010) το παραμύθι "Η πολύχρωμη σβούρα" (2013) και το λογοτεχνικό χρονικό "Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία" (2015). "Τα κατά Αιγαίον πάθη" κυκλοφορούν σε ανανεωμένη επανέκδοση από τις Εκδόσεις Καστανιώτη (2017), αλλά στο μεταξύ έχουν κυκλοφορήσει στη νέα τους μορφή στα ισπανικά από το Centro de Estudios Bizantinos, Neogriegos y Chipriotas με έδρα τη Γρανάδα, σε μετάφραση Panagiota Papadopoulos, Juan Rojas Garcia και Dolores Karmen Casas Herrada.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Σταυρακαντωνάκης (Καλλιτέχνης)

Με καταγωγή από την Κρήτη, ο Νίκος Σταυρακαντωνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος της ζωής του στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., Χαρακτική στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας και ξυλογραφία στο Kyoto International Mokuhanga School. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει επιμεληθεί δεκάδες εκθέσεις και εκδηλώσεις για τη χαρακτική στην Ελλάδα. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών από το 2008, ενώ από το 2009 επιμελείται το Athens Print Festival.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Σελίδες:
96
Διαστάσεις:
25χ10
Βάρος:
0.34 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση