Η μητριά με τη χρυσή καρδιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η μητριά με τη χρυσή καρδιά

Ελένη Σβορώνου

6.00€ -24% 4.56€

Μια ηρωίδα εντυπωσιακή, η μητριά, έχει σε αυτή τη Μικρή Καληνύχτα πραγματικά χρυσή καρδιά. Και καταφέρνει να προσεγγίσει το θετό της παιδάκι με τρόπο που ανατρέπει όλα τα στερεότυπα, όχι μόνο των παραμυθιών, αλλά και τα σημερινά, που εξακολουθούν να είναι πολλά και δυστυχώς υπαρκτά.

Κατερίνα Χαδουλού

Κατερίνα Χαδουλού (Εικονογράφος)

Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη της Ιταλίας. Σπούδασε Zωγραφική με δάσκαλο τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη στο ΣΤ΄ Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα το 2006. Από το 2003 έως και το 2008 παρακολούθησε μαθήματα στο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου της ΑΣΚΤ με καθηγήτρια τη Λεώνη Βιδάλη. Από το 2007 έως το 2009 εκπόνησε καλλιτεχνικό έργο στο ίδιο εργαστήριο με υποτροφία του ΙΚΥ. Από το 2007 εργάζεται συστηματικά ως εικονογράφος. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους έχοντας εικονογραφήσει πάνω από εβδομήντα τίτλους. Τον Απρίλιο του 2014 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης "ena" των kaplanongalleries. Έχει συμμετάσχει σε workshops και ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε φουάρ της Ελλάδας (Art Athina 2014, 2015 και 2017, Art Thessaloniki 2016 και 2017) όσο και του εξωτερικού (SWAB Barcelona 2015, Art Madrid 2016, Art International Zurich 2016). Έχει βραβευτεί για το εικαστικό της έργο και τις εικονογραφήσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Ελένη Σβορώνου

Ελένη Σβορώνου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Σβορώνου (γεν. 1965) είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς. Παράλληλα, γράφει για παιδιά και νέους. Πολλά από τα βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων, των βραβείων κοινού Public και του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, ενώ έργα της απέσπασαν Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά καθώς και τη διεθνή διάκριση White Raven. Γράφει κριτική παιδικής λογοτεχνίας στον Αναγνώστη ενώ από το 2016 είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Αναγνώστη (κατηγορία: παιδική λογοτεχνία). Διδάσκει δημιουργική γραφή σε σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους, και εμψυχώνει παιδαγωγικά εργαστήρια για τη φύση και τον πολιτισμό. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή για ενήλικες με θέμα το παιδικό βιβλίο στον κύκλο σεμιναρίων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Της αρέσει να μοιράζεται αναγνωστικές εμπειρίες με μικρούς και μεγάλους.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.062 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση