'Eνα γαλλικό μυθιστόρημα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

'Eνα γαλλικό μυθιστόρημα

Frederic Beigbeder

21.20€ -10% 19.08€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602631744

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Αστάρτη

Είναι η ιστορία μιας Έμμα Μποβαρύ των σέβεντις, που αναπαρήγαγε μετά το διαζύγιό της τη σιωπή των γενεών που προηγήθηκαν σχετικά με τις συμφορές των δύο πολέμων.
Είναι η ιστορία ενός άντρα που έγινε ηδονοθήρας για να εκδικηθεί που τον εγκατέλειψαν, ενός πατέρα κυνικού επειδή η καρδιά του ήταν ραγισμένη.
Είναι η ιστορία ενός μεγάλου αδελφού που έκανε τα πάντα για να μη μοιάσει στους γονείς του, κι ενός μικρότερου που έκανε τα πάντα για να μη μοιάσει στο μεγάλο του αδελφό.
Είναι η ιστορία ενός αγοριού μελαγχολικού επειδή μεγάλωσε σε μια χώρα αυτοκτονική, μεγαλωμένου από γονείς που τους βάραινε η αποτυχία του γάμου τους.
Είναι η ιστορία του θανάτου της μεγάλης καλλιεργημένης μπουρζουαζίας της επαρχίας και της εξαφάνισης των αξιών της παλιάς ιπποτικής αριστοκρατίας.
Είναι η ιστορία μιας χώρας που κατάφερε να χάσει δύο πολέμους παριστάνοντας πως τους είχε κερδίσει, και στη συνέχεια να χάσει την αποικιακή της αυτοκρατορία κάνοντας σαν αυτό να μην άλλαζε τίποτα στη σπουδαιότητά της.
Είναι η ιστορία μιας καινούριας ανθρωπότητας, ή του πώς οι μοναρχικοί καθολικοί έγιναν παγκοσμιοποιημένοι καπιταλιστές.
Τέτοια είναι η ζωή που έζησα: ένα γαλλικό μυθιστόρημα.

Γιώργος Βουδικλάρης (Μεταφραστής)


Frederic Beigbeder

Frederic Beigbeder (Συγγραφέας)

Ο Φρεντερίκ Μπεγκμπεντέ γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1965 στο Neuilly sur Seine. Φοίτησε στο Lycee Montaigne και κατόπιν στο Lycee Louis le Grand. Είναι διπλωματούχος του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών του Παρισιού. Δούλεψε ως λογοτεχνικός κριτικός στο Globe, στο Glamour, στο Elle, στο Paris-Match, και από το 1998 στο Voici και στο Lire, και παρουσιάζει εκπομπές στην τηλεόραση. Παράλληλα με τη συγγραφή βιβλίων, ο Φρεντερίκ Μπεγκμπεντέ δούλεψε και στη διαφήμιση επί μία δεκαετία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
312
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.473 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση