Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαδρομές στην πόλη μου...
Συγγραφέας:   Χρήστος Β. Μασσαλάς


Διαδρομές στην πόλη μου...
Η πόλη είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να ανασκευάσει τον κόσμο στον οποίο ζει ώστε να συμφωνεί με τις επιθυμίες του.

"... Οι διαδρομές μου με βύθισαν στο χρόνο και ανέσυρα μνήμες, γέμισα νοσταλγία και δυνάμωσα τη ματιά μου στο σήμερα. Προσπάθησα να προβάλω το παρελθόν στο παρόν και να συγκρίνω, να σχολιάσω και να προτείνω. Βέβαια, δεν μπόρεσα να αποφύγω και τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της, για να αποκρυπτογραφήσω τις αξίες που χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Άλλωστε, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια κοινωνία είναι κατ΄ αρχήν θέμα αξιακό".

Στο "Διαδρομές στην πόλη μου..." ο συγγραφέας αποτυπώνει τη δική του ματιά, τη δική του αισθητική, τα δικά του βιώματα από τον τόπο του και προτείνει: οι άρχοντες της πόλης του (και κάθε πόλης) να δουν και με τα μάτια των άλλων προκειμένου να ανασυνθέσουν την εικόνα της.

Η κρίση είναι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κρίση πόλης... "Το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε όμως να διδαχτούμε απ΄ αυτό και να δρομολογήσουμε την άνοιξη της δικής μας πόλης", της κάθε πόλης.

21χ15 εκ., 80 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 920 (Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες)
Άλλα πρόσωπα: Αλίκη Μουκαρίκα (Φωτογράφος)
ISBN: 978-960-6856-06-8
ISBN (10ψήφιο): 960-6856-06-2
Βάρος: 0.142 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μασσαλάς, Χρήστος Β.
Ο Καθηγητής Χρήστος Β. Μασσαλάς γεννήθηκε στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων. Γυμνασιακές Σπουδές: Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων. Πανεπιστημιακές Σπουδές: Στο ΑΠΘ (πολιτικός μηχανικός) και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (μαθηματικός). Μεταπτυχιακές Σπουδές: Polytechnic Institute of Brooklyn. Υποτροφίες: Fullbright, Polytechnic Institute of Brooklyn, UNESCO. Διδάκτωρ και Υφηγητής της Μηχανικής. Καθηγητής μέχρι το 2006 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 1989-1990: Επισκέπτης Καθηγητής στο Trinity College του Δουβλίνου. Από το Σεπτέμβριο του 2006: Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διοικητικές θέσεις: 1994-1997 Αντιπρύτανης, 1997-2003 Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2003 κ.ε. Πρόεδρος ΔΕ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, 2005 κ.ε. Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Institute Honorary Fellow του ΙΤΕ. Επιστημονικό έργο: περισσότερες από 120 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά και 70 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή ερευνητικά κέντρα και συνέδρια, όπως επίσης και συγγραφέας διδακτικών βιβλίων. Στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών του ενδιαφερόντων αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο για θέματα παιδείας και κοινωνικού προβληματισμού. Έχει τιμηθεί από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα όπως επίσης και από κοινωνικούς φορείς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.