Η Ελλάς εάλω και ούτως και άλλως
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Ελλάς εάλω και ούτως και άλλως

Ελένη Μανιωράκη

10.65€ -10% 9.59€

«Ποιος καταράστηκε τη χώρα των ανθρώπινων θεών

και φθάσανε οι συμφορές ασκέρια!

Την τύχη της Ελλάδος  ποιος ανθέλληνας θεός

παρέδωσε σε ξένων κριτών χέρια»!

Κι όμως υπήρξαν σημάδια μα τ’ αγνοήσαμε. Τις κατά καιρούς σκόρπιες κουβέντες τις ονομάσαμε Κασσάνδρες και κωφεύσαμε.

Η νέα τάξη πραγμάτων μάς βρήκε απροετοίμαστους και απρόθυμους να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα. Υψώσαμε τις γροθιές μας, φωνάξαμε, πυρπολήσαμε, σπάσαμε, κάψαμε αθώους και ήσυχοι ότι κάναμε το καθήκον μας αποχωρήσαμε νικημένοι νικητές.

Οι τεχνικές της μαζικής υποταγής που χρόνια τώρα εφαρμόζονται παγκοσμίως είχαν κάνει καλά τη δουλειά τους. Η νέα τάξη δούλων είναι πια γεγονός. Χρόνια τώρα η κοινωνίας μας δέχεται διαβρωτικές επιρροές, που σκοπεύουν στην υποταγή του ανθρώπου.

Η καθημερινή πλύση εγκεφάλου που υφίσταται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκατασκευάζουν και  του υποβάλλουν πολιτικές και άλλες απόψεις που τον καθιστούν παθητικό και άβουλο ον, ανίκανο  να αντιδράσει.

Έτσι παραδοθήκαμε «στο πνεύμα της εποχής» και γίναμε  ρομπότ του πολιτικού και θεοκρατικού κατεστημένου .

Με  ψεύτικους φόβους, μας τρομοκράτησαν για  δήθεν επερχόμενες καταστροφές, και μας μετέτρεψαν σε  κατευθυνόμενα πιόνια στην παγκόσμια σκακιέρα της  απάθειας και  της  αδιαφορίας.

Το όπλο τού φόβου κατέχει πρωτεύουσα θέση στο ψυχολογικό οπλοστάσιο. Ο φόβος κάνει τον άνθρωπο πρόθυμο να υποταχτεί πριν ακόμη αρχίσει να αγωνίζεται.

Το διαρκές σφυροκόπημα της προπαγάνδας  σκοπό έχει να  οδηγήσει στην άλωση του μυαλού και της συνείδηση μας. 

Η μηχανή που παράγει τους σύγχρονους δούλους καλά κρατεί.

Οι εγκληματίες του μυαλού καλά έδρασαν και στη Ελλάδα…

Ελένη Μανιωράκη

Ελένη Μανιωράκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Μανιωράκη γεννήθηκε στον Πανασό Ηρακλείου Κρήτης. Τελείωσε το τότε ιδιωτικό γυμνάσιο της Αγ. Βαρβάρας, το λύκειο και την Παιδαγωγική Ακαδημία στο Ηράκλειο. Η πρώτη της ποιητική συλλογή "Τον έρωτα τραγούδησα τη φύση και το άπιαστο", παρασυρμένη από τον ποιητικό οίστρο και τη λογοτεχνική διάθεση της πόλης της. (Γ΄βραβείο από τη Διεθνή Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών). Η λογοτεχνική στήλη του περιοδικού "Επαγγελματικοί Προσανατολισμοί" δημοσίευσε το πρώτη της διήγημα, "Η μαθήτρια του σπασμένου παραθύρου", καθώς και άλλα χρονογραφήματα. Το διήγημα "Οι σιαμαίες κόρες", πήρε τιμητική διάκριση στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Δήμου Ηρακλείου (β΄έπαινο). Ποιήματά της δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο, καθώς και στο περιοδικό "Πνευματικοί σταλακτίτες". "Η ορχήστρα των θεών και μια παραφωνία" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Ρόδος
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
90
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.204 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση