Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιστορία των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Συγγραφέας:   Johann Gustav Droysen


Ιστορία των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου
O Αλέξανδρος ήταν ακόμα άταφος στα Βασιλικά ανάκτορα της Βαβυλώνας όταν ξεκίνησε γύρω από τον νεκρό σκληρή διαμάχη για την διαδοχή. Ποιός θα ήταν ο νέος Βασιλεύς; Αλέξανδρος από τούς δύο νόμιμους γάμους με την Ρωξάνη και την Στατείρα δεν είχε τέκνα. Μόλις μετά ένα μήνα αναμένετο η γέννεσις τέκνου από την Ρωξάνη. Είχε όμως νεκρός Βασιλεύς από την παλλακίδα Βαρσίνη έναν νόθο υιό, τον Ηρακλέα. Αλλά πλην των δύο νόμιμων γυναικών και του νόθου υιού αξιώσεις για τον Μακεδονικό θρόνο μπορούσαν να έχουν η βασιλομήτωρ Ολυμπιάς και η αδελφή του η Βασίλισσα της Ηπείρου Κλεοπάτρα. Περισσότερο όμως από όλους δικαιώματα είχε ο ετεροθαλής αδελφός του νεκρού Βασιλέως, ο υιός του Φιλίππου Αρριδαίος.

Το πρόβλημα γινόταν ακόμα περιπλοκότερο και μετά την φερόμενη δήλωσί του ότι ο πιο άξιος να τον διαδεχθή θα ήταν ο «κράτιστος». Και αυτό ενώ το Βασιλικό δακτυλίδι είχε παραδώσει στον αρχαιότερο στρατηγό του, στον Περδίκκα.

Εν μέσω του γενικού πένθους, ταραχής και ανησυχίας συνήλθον οι επτά σωματοφύλακες, οι στενότατοι φίλοι του Αλεξάνδρου, οι συμμέτοχοι της δόξας και παντοτινοί φρουροί του μέλλοντος του Βασιλείου. Δυστυχώς όμως οι αποφάσεις πάντα βρίσκουν κάποιο εμπόδιο ή αντίρρησι ή προσωπική φιλοδοξία. Ακολουθούν διαμάχες μεταξύ των διεκδικητών και αδελφοκτόνες συγκρούσεις. Και η Αυτοκρατορία χωρίζεται και γίνεται Βασιλεία για να πέσει τελικά στους εμφανιζόμενους στην Ιστορία Ρωμαίους.


Σημείωση: Ψηφιακή ανατύπωση της εκδόσεως του 1897.

24χ17 εκ., 792 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.174 (Αλέξανδρος ο Μέγας, 356-323 π.Χ.), 938.94 (Μακεδονία - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Ι. Πανταζίδης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-6716-63-8
ISBN (10ψήφιο): 960-6716-63-5
Βάρος: 1.39 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
37.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Droysen, Johann Gustav
Johann Gustav Droysen (1804 - 1834). Γερμανός φιλόλογος, ιστορικός και πολιτικός. Το 1840 διορίστηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κιέλου, το 1851 καθηγητής της ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ιένας και το 1859 του Βερολίνου. Συνέγραψε πολλά ιστορικά έργα όπως το "Μελέτες περί των στρατηγών της Αττικής", "Περί του οικονομολογικού συστήματος των Πτολεμαίων", "Περί του νομισματικού συστήματος της Αττικής" και πολλά άλλα. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα μνημειώδη "Ιστορία του Μ. Αλεξάνδρου", "Ιστορία των διαδόχων" και "Ιστορία των επιγόνων του Μ. Αλεξάνδρου".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.