Σαγήνη
zoom in
10.00€ -10% 9.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604267620

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Ιωλκός

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Ιωάννας Κουκουρίδου, αποτελείται από 36 ποιήματα γραμμένα με ομοιοκαταληξία, εμπνευσμένα από ποικίλες πτυχές της ζωής, με αφετηρία προσωπικά βιώματα και με όχημα τη ζωηρή μυθοπλασία. 

Η «Σαγήνη» ευαγγελίζεται να πραγματώσει το όνομά της: μέσα από το πρίσμα του ανθρώπινου συναισθήματος να διαθλάσει το φως της ζωής ώστε να σαγηνεύσει τον αναγνώστη, προσπαθώντας να τον πείσει πως κάθε στιγμή πάνω στη γη, όσο ζοφερή κι αν φαίνεται παροδικά, είναι τελικά θεϊκή ευλογία. 

Οι στίχοι της «Σαγήνης» φιλοδοξούν μελλοντικά να ενωθούν με τη μουσική για να συνθέσουν μελωδικά ένα χορό –το μαγευτικό χορό της ποίησης– υπενθυμίζοντάς μας πως η ποίηση είναι ένας ατέρμονος χορός με τις λέξεις, όπου πάντα εκείνες οδηγούν τα βήματα. 

Ιωάννα Κουκουρίδου

Ιωάννα Κουκουρίδου (Συγγραφέας)

Η Ιωάννα Κουκουρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1973. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή με ειδίκευση στη Φιλοσοφία και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την εκπαίδευση και την επιμόρφωση, την τυπογραφική διόρθωση βιβλίων, την κειμενογραφία, την τηλεόραση και τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. Η ποιητική συλλογή «Σαγήνη» αποτελεί την πρώτη της εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
64
Βάρος:
0.199 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση